A magyar hátterű Wizz Air fapados légitársaság decemberben 58,4 százalékos utasszám-növekedésről számolt be, hozzájárulva ahhoz, hogy az egész éves teljesítményük megduplázódhasson – írta a ShareCast.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A légitársaság decemberben 4,18 millió utast szállított, a járatok kihasználtsága 84,5 százalékra emelkedett, ami 9,1 százalékpontos növekedés 2021 végéhez képest. Más fapados társaságokhoz hasonlóan a Wizz Air is erősebb évet zárt, az új útvonalak és a járatok bővítése mellett a visszatérő utazási kedv is sokat segített. Amíg 2021-ben a légitársaságnak csak 21,7 millió utasa volt,

2022-re már összesen 45,6 millió utast szállítottak, több mint duplájára növelve a teljesítményüket.

A vállalat sikerét a decemberi, sok helyütt kedvezőtlen időjárás sem tudta befolyásolni, a repülőtéri fennakadásokat a földön ragadt utasok átmeneti elszállásolásával és a járatok átszervezésével tudta enyhíteni – az előbbit nem mindenki megelégedésére. 

A Wizz Air a múlt hónapban új járatokat indított Szaúd-Arábiába Ausztriából és Olaszországból is, 2023-ban pedig tovább bővítenek, Rómába, Bécsbe, Varsóba, Belgrádba, Tiranába és a grúziai Kutaisziba is több repülőgépet indítanak.