Cégvilág

Rekordra izzik a Google a ChatGPT-keresésektől, Kína különösen ráizgult

Az OpenAI mesterséges intelligenciája, a ChatGPT a valaha volt legintelligensebb chatbot, amely forradalmasítja a szövegalapú mesterséges intelligenciát.

A világ eddigi legfejlettebb chatbotjának nevére, a ChatGPT szóra való keresések száma a Google adatai szerint január 13-án elérte a 92-es népszerűségi pontszámot – szerepel a Finbold által megszerzett adatokban.

Chatgpt,Chat,With,Ai,Or,Artificial,Intelligence.,Young,Businessman,Chatting ChatGPT Chat with AI or Artificial Intelligence.  Young businessman chatting with a smart AI or artificial intelligence using an artificial intelligence chatbot developed by OpenAI.
Fotó: Csuan Csuan

Ami a regionális bontást illeti, Kína áll az első helyen a január 13-i 100-as csúcspontszámmal, amelyet Nepál követ 35 ponttal, és Norvégia a harmadik 28 ponttal. Szingapúr 27 ponttal a negyedik helyen áll, míg Izrael 26 ponttal az ötödik.

A ChatGPT-re legnagyobb számban rákereső országok tartozik még Libanon (24), Kanada (23), Palesztina (22), Marokkó (21) és Kenya (21). A kutatás eredményei alapján az Egyesült Államok nem szerepel a ChatGPT iránti megnövekedett keresletet regisztráló országok között.

A ChatGPT olyan fejlett, hogy háttérbe szorítja a korábbi AI chatbotokat

A Finbold kutatása rámutatott a ChatGPT iránti kereslet megugrása mögött álló néhány kulcsfontosságú tényezőre. 

A ChatGPT iránti ugrásszerűen megnövekedett kereslet hátterében a chatbot intelligens és kreatív válaszadó funkciói állnak, amelyek háttérbe szorították a korábbi AI chatbotokat. A platform több tényező miatt is kiemelkedik, például azzal, hogy képes megérteni a különböző emberi jelzéseket, és vissza is jelez, ami a ChatGPT-t különböző feladatok elvégzésére is képessé teszi, például kódírásra és tartalomgenerálásra is – írták.

Feje tetejére állítja az egyetemeket a ChatGPT, nyakunkon a mesterséges intelligencia korszaka

A chatbot írta meg a dolgozatot, most mit csináljunk?

 

ChatGPT Google keresés
Kapcsolódó cikkek