A Meta visszaállította Donald Trump hozzáférését a Facebookhoz és az Instagramhoz – erősítette meg Andy Stone, a Meta szóvivője, miután a volt amerikai elnököt két évre eltiltották a platformok használatától a Capitolium elleni támadást követően. 

Former President Trump Holds Rally In Pennsylvania Ahead Of Midterms
LATROBE, PENNSYLVANIA - NOVEMBER 05: Supporters of former U.S. President Donald Trump arrive for a rally featuring Trump at the Arnold Palmer Regional Airport November 5, 2022 in Latrobe, Pennsylvania. Trump will hold a rally later in the day for Pennsylvania Republican candidates including Republican Senate candidate Mehmet Oz  ahead of the state's midterm election on November 8th. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Fotó: Win McNamee

A washingtoni összecsapásokban öten meghaltak, köztük egy rendőr is. 

A cég januárban közölte, hogy a kétéves felfüggesztés lejárt, illetve a visszavonása mellett szól az is, hogy 2021 januárja óta a jelentősen csökkent a közbiztonságot érintő kockázat, ugyanakkor a szabálysértések megelőzésére bizonyos védőkorlátokat vezetnek be. 

Trump most már újra hozzáférhet a kulcsfontosságú platformokhoz, amelyeket a szavazók megszólítására és politikai adománygyűjtésre is használhat. Januárban 23 millió követője volt az Instagramon és 34 millió a Facebookon. 

Donald Trump fiókját – a Facebook és az Instagram mellett – 2021 januárjában a Twitter is felfüggesztette, ezt követően a volt elnök saját közösségi médiumot hozott létre Truth Social néven.

Trump, aki tavaly novemberben bejelentette, hogy elindul a 2024-es elnökválasztást megelőző republikánus jelöltállító versenyben, egyelőre nem reagált a Meta döntésére. Ugyanebben a hónapban az tulajdonába került Twitter szintén feloldotta a korábbi elnök fiókjának felfüggesztését, azonban Donald Trump nem tért vissza. Illetve a volt elnök egyelőre semmit sem osztott meg a Meta felületein