A Meta megkezdte a hét elején bejelentett leépítéseket, először 1500 alkalmazottat küldött el a közösségimédia-óriáscég. Az alkalmazottakkal folytatott belső megbeszélésen Mark Zuckerberg vezérigazgató azt mondta, hogy 

az elbocsátások és a szerkezetátalakítások még több évig eltarthatnak.

Sad,Fired,/,Let,Go,Office,Worker,Packs,His,Belongings
Fotó: Gorodenkoff

A Bloomberg beszámolója szerint 

egyes alkalmazottak még mindig nem tudják, hogy őket kirúgták-e a cégtől.

Korábban a Világgazdaság már megírta, hogy 

az elbocsátások első hulláma ezen a héten kezdődik el, és a Meta toborzóegységét érinti. A második hullám áprilisban következik, amikor is a technológiai szerepkörökre koncentrálnak. A harmadik, májusi leépítési körben az üzleti területen dolgozó munkatársak kerülnek sorra.

Zuckerberg korábban arról beszélt, hogy az idei év a hatékonyság jegyében telik a vállalatánál. Akkor beszámolt arról is, hogy „laposítja” a vállalat struktúráját, azaz eltávolít néhány középvezetői szintet, hogy felgyorsítsa a döntéshozást. Hangsúlyozta, hogy jobban kell rangsorolni a projekteket és a beruházásokat. A Meta alkalmazottainak létszáma a Covid–19-járvány idején dinamikusan megnőtt: 2020-ban, a pandémia első évében 30 százalékkal, 2021-ben pedig 23 százalékkal lettek többen a Zuckerberg-galaxisban. Az első elbocsátási hullám előtt a vállalatnak már több mint 87 ezer alkalmazottja volt. A Facebook novemberben 11 ezer embert, a teljes alkalmazotti állomány 13 százalékát bocsátotta el.