Eladta a házát, az autóját, a belvárosi irodáját, albérletbe költözött, hogy 250 millió forintért megvásárolja édesapjától az 500 milliós veszteséget produkáló Szentkirályit – többek között erről beszélt Hajdú Péter műsorában, a Frizbiben Magyarország 53. leggazdagabb embere, az RTL-en futó Cápák között és Álommeló show-műsorokból is ismert Balogh Levente. Az üzletember megjegyezte, vannak nála sokkal tehetősebbek is az országban, és ő nem a pénzére büszke, hanem arra, amit létrehozott.

Balogh Levente Cápák között
Balogh Levente (balra) eddig húsz vállalkozásba szállt be a Cápák között című műsorban.
Fotó: RTL Klub

A beszélgetés során Hajdú Péter rákérdezett, hány órát dolgozik Balogh Levente: a cégvezető azt mondta, próbál egyre kevesebbet, és amikor a műsorvezető naponta 14 órára tippelt, akkor azt a választ kapta, hogy

nem, négy-öt óráról van szó.

„Kávézom a barátaimmal, ebédelek, vacsorázom. Heti öt napot sportolok, K1-ezem, illetve hétvégén 40 kilométernyi tereplovaglás a program” – válaszolt az üzletember arra a kérdésre, hogy mit csinál munkaidőn kívül.

A Cápák között műsorral kapcsolatban megjegyezte, eddig körülbelül húsz vállalkozásba fektetett be, tizenötben a mai napig benne van, egy-kettőn bukott, a többiből pedig kivásárolták. Elárulta, 100–300 ezer forintot kér egy óra üzleti tanácsadásért, diákoktól viszont sohasem fogad el pénzt. Véleménye szerint a magyar cégek legnagyobb problémája, hogy tőkehiányosak, hitelből pedig nem lehet vállalkozást indítani, felépíteni.

Meglepő, milyen autóval jár Magyarország egyik legismertebb milliárdosa

Még 10 millió forintot sem ér az autó, amit a hétköznapokon használ a Cápák között című műsor egyik befektetője, Balogh Péter nem is tervezi a cserét, csak akkor, ha „kirohad alóla”.

„Menj a Nagy Ő-höz, majd ő kipolírozza neked” – gúnyolódott Hajdú Péter a TV2-n várt műsor főszereplőjén, a Crystal Nails tulajdonosán, Jákob Zoltánon, amikor Balogh Levente arról beszélt, hogy valaki a körmére nézve megmondta, vashiányos.

A Balatonból kicsekkoltam, nekem már sok volt

– jelentette ki a milliárdos, aki eladta mindenét a tópartnál, mert visszavágyott a tengerre és a tanyára. A Balatonnál nem tudta kipihenni magát, mert nagy a tömeg, zsúfoltak a strandok, és a hajóval is ki-be kellett állnia, így a nyár végére úgy elfáradt, hogy végül el kellett vonulnia a tanyára pihenni.