A Lordstown Motors kedden csődvédelmet kért, miután az elektromos teherautókat (EV) gyártó amerikai cég nem tudott egyezségre jutni befektetőjével, a tajvani Foxconn-nal, amely állítólag 170 millió dolláros tőkeinjekcióval hitegette a startupot – írta a Reuters.

US-AUTOMOBILE-LAYOFFS-POLITICS-GMLordstown Motors, unveils their new electric pickup truck “Endurance” in Lordstown, Ohio, on October 15, 2020. The old GM factory has been acquired by Lordstown Motors, an electric truck startup. Workers at the General Motors factory in Lordstown, Ohio, listened when US President Donald Trump said companies would soon be booming. But two years after that 2017 speech, the plant closed. GM's shuttering of the factory was a blow to the Mahoning Valley region of the swing state crucial to the November 3 presidential election, which has dealt with a declining manufacturing industry for decades and, like all parts of the US, is now menaced by the coronavirus. (Photo by MEGAN JELINGER / AFP)
A Lordstown elektromos teherautója, az Endurance. Fotó: AFP

Az elektromospickup-gyártó már a múlt hónapban bejelentette, hogy a csőd szélén áll, ugyanis a hónapokig tartó tárgyalások után sem tudtak megegyezni a Foxconn-nal és annak anyavállalatával, a Hon Hai Technology csoporttal. A többi között az Apple-termékek szerződéses gyártójaként ismert Foxconn pedig kitartott amellett, hogy kiszállna a partnerségből.

A Lordstown kedden csődvédelmet kért egy Delaware állambeli csődbíróságon, és bejelentette, hogy vevőket keres – az eljárásban pedig a Foxconnt csalással, valamint sorozatos ígéretszegéssel vádolta meg, és pert is indított ellene.

A Lordstown csődbíróságon benyújtott panasza alapján a Foxconn tavaly novemberben beleegyezett, hogy 170 millió dollárt fektet be az autógyártóba, valamint az üzlet részeként megvásárolta a General Motors (GM) egykori üzemét az ohiói Lordstownban, ahol közösen gyártották volna a startup első e-teherautóját, az Endurence-ot. A megállapodás az EV-gyártónak a gyártás beindításához szükséges tőkét, a tajvani vállalatnak pedig a belépést biztosította az amerikai autógyártásba.

A Foxconn eddig mintegy 52,7 millió dollárt fektetett a Lordstown Motorsba, és jelenleg közel 8,4 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben. A kereset szerint azonban a Foxconn a szerződés ellenére nem hajlandó további részvényeket vásárolni, és állítólag ki akar szállni a partnerségből.

A Lordstown azonban januárban arra kérte a tajvani vállalatot, hogy függessze fel a gyártást, ugyanis az Endurance előállítási költségei meghaladták a 65 ezer dolláros tervezett eladási árat – az összeszerelés pedig azóta is csökkentett ütemben halad.

A Lordstown részvényei a bejelentés után 35,6 százalékot zuhantak a tőzsdezárás előtt.

A Lordstown Motors árfolyama max. időtáv
 

A cég csődje nem az első az EV-startupok közül, amelyek a világjárvány alatt kialakuló SPAC-lufi idején léptek be a tőzsdére. A Nikola teherautó-gyártóhoz hasonlóan a Lordstown is nehezen felelt meg a korai befektetők magas elvárásainak.

Miután a vállalat 2020 októberében a DiamondPeak Holdings akvizíciós céggel (SPAC) együttműködve belépett a tőzsdére, a Lordstown válságból válságba csúszott, teljes vezetősége távozott, ráadásul több szabályozó hatóság és az amerikai igazságügyi minisztérium is vizsgálatot indított ellene.

Eközben az elektromos teherautók piacán is nagyobb a verseny: egyre több ágazati óriás, köztük a Ford, a GM és a Stellantis is saját modelleket dobott a piacra, a Tesla pedig azt ígérte, hogy hároméves csúszással bár, de az év végén megkezdik a Cybertruck gyártását. A rivális startup, a Rivian is el tudta 2022-ben indítani a luxuspickupja sorozatgyártását.

A partnerével folytatott vita, a sorozatos vizsgálatok, a gyenge eredmények és a befektetői bizalmatlanság miatt nehezen fognak tudni vevőt találni a Lordstown Motorsra, miközben a per sikere is kétséges. 

A Foxconn azonban előnyös helyzetben van, ugyanis az ohiói gyár rengeteg külföldi autógyártó számára vonzó lehet, ha meg akarnák vetni a lábukat az amerikai piacon. A tajvaniak azonban nem akarják feladni amerikai pozícióikat.