Cégvilág

Jön a BMW színváltós autója, most bárki megtekintheti

A látogatók ingyen tekinthetik meg az i Vision Dee-t október 26-tól 28-ig a debreceni Modemben.

A debreceni Modemben mutatkozik be a BMW i Vision Dee nevű tanulmányautója, három napon keresztül bárki megtekintheti majd a legújabb, színváltós BMW-t.

20th Shanghai International Automobile Industry Exhibition
Fotó: VCG

A debreceni BMW gyárban gördül majd le először 2025-ben a futószalagról a Neue Klasse, előtte viszont három napon keresztül most bárki megtekintheti az autót debreceni Modemben. Vizi Katalin, az intézmény ügyvezetője elmondta, hogy a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ megalapítása óta nagy hangsúlyt fektet az innovatív tendenciák bemutatására, valamint, hogy szombati programnapnak fontos eleme az is, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a BMW Group és a Modem közös működését és lehetőségeit az innováció és a kreativitás jegyében – olvasható a Haon cikkében.

A színváltós technológiát Münchenben fejlesztették ki, itt most kívülről, digitálisan vezérlik a folyamatot. Intelligens adottságai révén 

a BMW i Vision Dee nemcsak a valós vezetési szituációban, de a digitális világban is a sofőr állandó társa, vagyis a virtuális világ és a valódi vezetői élmény fúziója valósul meg benne.

Jenei Réka, a BMW Group Gyár Debrecen kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a hatvanas években a BMW Group újratervezte magát: a Neue Klasse modelljével fiatal, dinamikus, a haladást képviselő utat választott. A BMW Csoport történelme során most második alkalommal nevez majd egy teljes járműgenerációt ismét Neue Klasse-nak, azaz új osztálynak, aminek történetét egy „jövőbe történő technológiai kvantumugrással” tudja összekötni.

Még el sem indult a termelés a debreceni BMW-gyárban, de már közel ezer dolgozója és tanulója van a cégnek

A debreceni gyárban egy eddig még nem létező modell, a Neue Klasse készül majd, minden második percben legördül egy új autó a gyártósorról. 

2025-ben gördül majd le a világon először a futószalagról a Neue Klasse a debreceni gyárban, mely egy teljesen új elektromos platform lesz

– mondta Jenei Réka.

Papp László, Debrecen polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a „BMW i Vision Dee már nem csak egy autó: társ a közlekedésben, számos olyan újdonsággal, ami valóban újraértelmezi a járművezetést a biztonság, a komfort és a szolgáltatások tekintetében”. Hozzátette, hogy mindez hihetetlen távlatokat ad a városnak, elsősorban a debreceni fiataloknak, akiknek a keze munkája is benne lesz Neue Klasse autóiban.

 

BMW Group Gyár Debrecen debrecen neue klasse országszerte BMW
Kapcsolódó cikkek