Az Accor európai hotelmárkája, a Tribe megnyitja első szállodáját Budapesten. Az újonnan épült, az Ibis márkával közös dual-branded szálloda a Libertyben, a Wing egyedülálló többfunkciós projektjében kap helyet. Az Ibis & Tribe Budapest Stadium 332 szállodai szobát (a két márka között egyenlő arányban megosztva), különböző F&B-szolgáltatásokat, illetve konferencia- és fitneszlétesítményekkel felszerelt komplexumot kínál.

A Liberty modern, energiahatékony épület
Fotó: Hlinka Zsolt

Az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportja és a Wing, Közép-Európa vezető ingatlanfejlesztő és befektetési csoportja között létrejött menedzsmentmegállapodás értelmében a dual-branded – Tribe és Ibis – szálloda tulajdonosa a Wing, üzemeltetője pedig az Accor.

Új, nagy szálloda nyílik a Groupama Aréna mellett

Hosszú távú megállapodást kötött a Wing és az Accor a Groupama Aréna melletti Liberty komplexum déli szárnyára, ahol 2023-ban 332 szobás dupla márkás szálloda nyílik, méghozzá az Ibis és a Tribe színeiben. A Telekom-székház melletti épület a repülőtéri út mentén, az M5-ös bevezető szakaszán áll.

A szálloda egyben a Tribe premierje is a magyar piacon. A hotel egész nap nyitva tartó a la carte étteremmel, fitneszteremmel, mélygarázzsal és akadálymentesített szobákkal várja a vendégeket. Konferenciaközpontja 200 személy befogadására alkalmas, négy különálló részre osztható multifunkcionális rendezvényterem.

Tavasszal Sky Bar is nyílik az épület tetején.

A cég közleménye szerint a Tribe-ot az határozza meg, hogyan szeretnének az emberek élni és utazni, és arra összpontosít, ami igazán számít: intelligens, funkcionális, dizájnorientált szállodákra, amelyek mindent megadnak a vendégeknek, amire szükségük van, és semmi olyat, amire nincs.

Az új hotel közvetlenül a Groupama Aréna és a Telekom székház mellett helyezkedik el.
Fotó: Tamás Pál

Az új hotel Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és az Albert Flórián út kereszteződésében, a Liberty projekt déli szárnyában, közvetlenül a Groupama Aréna és a Telekom-székház mellett helyezkedik el.

A Liberty modern, energiahatékony, dinamikus homlokzatú épület, amely elhelyezkedésével és elérhető szolgáltatásaival is a fenntarthatóságot képviseli.

Nemcsak szállodaigazgatókra, hanem jó szakemberek, elhivatott vendéglátók sokaságára van szükség

Többféle módon próbálják a turizmust vonzóvá, trendivé tenni, már a legkisebbeket is megszólítva.

Az egyedülálló projektet a legújabb környezetvédelmi, fenntarthatósági és munkavédelmi előírásoknak megfelelően tervezték, a BREEAM Excellent és az Access4you Gold minősítésekkel összhangban.

Az épület A+ kategóriás irodaterei, szállodái és kereskedelmi egységei minden felhasználója kényelmét és praktikus igényeit kiszolgálják.

Modern és divatos szobák várják a látogatókat.
Fotó: Tamás Pál

Elhelyezkedése révén kiváló közlekedési kapcsolatokkal – M3-as metró, 1-es villamos, vonat és távolsági busz – rendelkezik. A szálloda 15 percnyire van a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől, az autópályákhoz pedig az M5-ös bevezető út biztosít közeli kapcsolatot.

Tiborcz István magasabb polcra helyezné Budapest turizmusát

A BDPST Group tulajdonosa szerint más Buda és más Pest karaktere, de adott esetben a kerületenként megfogalmazott koncepció sem ördögtől való.