A Disney újabb támadást indított Nelson Peltz ellen, új videóval kampányol az aktivista ellen, aki már jó ideje helyet szeretne kapni a vezetőségben. A videó címe egyben a Disney jellemzése Peltzről: Disruptive and Destructive, azaz „bomlasztó és pusztító”. A Disney amerikai elnöki választásra jellemző kampányvideója egyben a vállalat és a Trian Partners (melynek egyik alapító tagja Peltz) közötti harc végét is jelzi, mivel a részvényesek vezetőségi szavazása rohamosan közeledik.

Disney, Bob Iger, Nelson Peltz
Fotó: AFP / Gettyimages

A Disney videója a Trian két vezetőségi jelöltjét, Nelson Peltzet és Jay Rasulót veszi célba, és kiemeli Bob Iger vezérigazgató által elért eredményeket. A vállalat kampányvideója röviden összefoglalja, hogy Peltz és Rasulo hogyan fektettek be más cégekbe, melyek utána vagy tönkrementek, vagy jelentősen csökkent a piaci részesedésük – írja a The Hollywood Reporter.

(Peltz) küldetése inkább a hiúságról szól, mint a Disney-be vetett hitről. Különben miért adott volna el 500 ezer Disney-részvényt az elmúlt hat hónapban?

– hangzik el az éles bírálat a videóban. A videó úgy zárul, mint minden jó politikai reklám: az addig uralkodó ominózus zene átvált a reményteli dallamokra, a narrátor hangja is kellemesebbé válik, és bemutatják a közelmúlt nagy érdemeit, melyeket Bob Igernek és a jelenlegi vezetőségnek köszönhetnek, mint például a költségmegtakarítások, vagy az Epic Gamesszel kötött partnerség. A Trian Partners közleményben reagált a videóra: „A legutóbbi Disney-videó hamis és félrevezető állításokat tartalmaz, amelyek célja palástolni a Disney sok éven át tartó gyenge teljesítményét. 

Azt sugallni, hogy Nelson Peltz beszivárgó, sértő és nagyon elutasító a részvényesi demokráciával szemben.

A Disney-nél megkezdték a tervezett átalakításokat, ennek jele lehet az is, hogy már le is váltották az egyik fontos részleg vezetőjét. Bob Iger nemrég elmozdította az élő szereplős adaptációkért felelős stúdió vezetőjét, Sean Bailey-t, akinek helyét a Disney Searchlight Pictures vezetője, David Greenbaum veszi át.