Úgy tűnik, hogy felfüggesztette a Cybertruck forgalmazását a Tesla, miután a 3 tonnás autó gázpedáljával súlyos problémák vannak, ami nem szándékolt gyorsulást okoz.

Tesla unveils Cybertruck in Guiyang
Fotó: AFP

A problémát számos fórumon és a közösségi médiában is sokan jelezték, de születtek beszámolók arról is, hogy a Tesla elhalasztotta vagy törölte a küszöbön álló rendelést.

A Teslánál sosem lehet tudni, de most igazak lehetnek a pletykák

Noha a Tesla nem igazán kommunikál a sajtóval, ezért érdemes a Cybertruckkal és az autógyártóval kapcsolatos híreket óvatosan kezelni, a Jalopnik szerint a pletykák valósága mellett szól az, hogy az X-en még Elon Musk legnagyobb rajongói, például a Whole Mars Catalog is arról írt, hogy hét napra leállították a Cybertruck-eladásokat a gázpedál meghibásodása miatt.

Egy TikTokon megjelent videó szerint a probléma hátterében egészen banális hiba áll: a gázpedált fedő fémlapot nem rögzítették megfelelően, ami így be tud csúszni a nyílásba, amit az autó padlógázként érzékel. 

A 0-ról 100-ra 2,5 másodperc alatt gyorsuló, több mint háromtonnás, pengeéles élekkel rendelkező monstrum esetében ez életveszélyes lehet.

A problémát a fékre lépéssel lehet orvosolni, ám amint elveszi a sofőr a lábát, az autó ismét gyorsulásba kezd. Az eladások szüneteltésére azután kerül sor, hogy vasárnap arról jelentek meg hírek, hogy a Tesla austini gyárában közölték a Cybertruckot gyártó dolgozókkal: április 15-től kezdődően rövidebbek lesznek a műszakjaik.

@el.chepito1985 serious problem with my Cybertruck and potential all Cybertrucks #tesla #cyberbeast #cybertruck #stopsale #recall ♬ original sound - el.chepito