adósságállomány

A közelgő adóssághullám árnyéka

A Világbank nemrégiben figyelmeztetett arra, hogy a következő, negyedik adóssághullám mellett az előző három eltörpülhet. Vélemény.

Aggódik az államadósság miatt az OECD

Aggasztónak tartja a fejlett ipari gazdaságok államadóság-tömegének növekedését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet.

Továbbra sem apad a cégek adósságállománya

A vállalati követeléskezelési szakmában dolgozók 91 százaléka úgy véli, hogy Magyarországon nem romlott a fizetési morál az elmúlt 1 évben – derült ki a II. Országos Kereskedelmi Hitelkockázati Konferencián végzett felmérésből.

A régióban Magyarország nettó finanszírozási képessége a legjobb

A növekvő export is hozzájárult ahhoz, hogy egyre kisebb Magyarország adósságállománya, a régiósnál jobb a nettó finanszírozási képessége - erről Kuti Zsolt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója beszélt péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Fellélegezhetnek a felsőoktatási intézmények?

A felsőoktatási államtitkár szerint helyes döntés volt a kancellári rendszer bevezetése, jelentősen csökkent a felsőoktatási intézmények időarányos, ki nem fizetett adósságállománya.

Die Zeit: Magyarország az államcsődöt kockáztatja

"Orbán Viktor kormányának takarékoskodnia kellene és reformokat kellene végrehajtania, ehelyett azonban a populizmusra és a külföldi konszernek megadóztatására épít" - írta a Die Zeit című német liberális hetilap a magyar gazdaság helyzetéről közölt összeállításában az online kiadásában (Zeit Online).
Világgazdaság Piactér