álláspiac

Ez kell a jól fizető munkához

Az álláshirdetések több mint negyven százaléka vár el valamilyen szintű angol nyelvtudást, akár olyan pozíciók esetében is, ahol nem lenne feltétlenül szükséges - hívta fel a figyelmet a profession.hu.

Ezekben a munkakörökben pillanatok alatt elhelyezkedhet Magyarországon

A pár éves tapasztalattal rendelkező szakmunkásokat és fizikai munkásokat keresték leginkább a cégek 2016-ban. Az előző évhez képest 22 százalékkal több állást hirdetettek meg online, a profession felületén havonta közel 10 ezer új pozíció jelent meg. A legtöbb embert szak-, fizikai-, segéd- és betanított munkákra várták, de az értékesítés és kereskedelem kategóriában is rekordszámú hirdetés jelent meg. Ezzel szemben a jelentkezőknél leginkább az adminisztrációs és asszisztensi irodai munkák voltak népszerűek.

Csúcson az álláspiac

A recesszió előtti boldog idők szintjére csökkent a munkanélküliség az Egyesült Államokban, és bőségesen keletkeztek új munkahelyek novemberben

Robbant az álláspiac ősszel

Az első őszi hónapban minden szempontból felélénkült az álláspiac, a folyamatosan növekedő - a 2008-as szintet is meghaladó - meghirdetett pozíciók mellett 11 százalékkal ugrott meg az álláskeresők száma is. Legtöbben főiskolai, vagy egyetemi diplomával és középfokú nyelvtudással szeretnének elhelyezkedni, de a középiskolai, vagy szakmunkás képesítéssel rendelkezők között is egyre többen keresnek online munkát - számol be az internetes álláskeresési piac 67 százalékát lefedő Profession.hu harmadik negyedéves jelentésében.

Az "aranyhalak" mindig elkelnek - Fejvadász piac, most

Mindenki maradjon veszteg, ne most akarjon munkahelyet váltani, felértékelődik a sokéves és sokféle tapasztalat – intik a menedzsereket a fejvadászok. Ugyanakkor „kicsit megmozdult a piac”, de a fejvadászoknak még várni kell a 2008 előtti Kánaán visszatértére.

Hol és hogyan érdemes állást keresni?

Az előző negyedévhez képest leginkább a közszolgálat területén csökkent a meghirdetett pozíciók száma, derült ki a Jobinfo.hu Online Álláspiaci Riport 2011. második negyedévre vonatkozó adataiból. A pályakezdők számára viszont jó hír, hogy a legnagyobb bővülést a gyakornoki, illetve munkatapasztalattal még nem rendelkező fiatalok számára meghirdetett pozíciók kapcsán mérték a Jobinfo.hu állásportál szakemberei.

Munkaerőpiac: javuló helyzet

Az idei 6,6 százalékosnál alacsonyabb, átlagosan 4,3 százalékos béremelést terveznek azok a cégek, amelyek részt vettek a Német– Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a Kienbaum Management Consultants közös felmérésében.

Élénkülő álláspiac, kevesebb felmondás

Bár a pályakezdők, a nyugdíjhoz közel állók, az alacsony végzettségűek és a vezetők elhelyezkedése továbbra is nehéz, a lapunk által megkérdezett szakértők állítják: éled a hazai álláspiac.
1
Világgazdaság Piactér