Bencsik János

Egymillió pénztártag számláját zárolták

Mintegy egymillió egészségpénztári vagy nyugdíjpénztári tag számláját zárolták január 1-jétől, mert az ügyfelek nem azonosították magukat személyesen.

Fell kell mérni az ország erőforrásait

Nem volt érdemi intézményesített előrelépés energiahatékonyságban és megújuló energiák terén sem az elmúlt években, de például nukleáris téren és nemzetközi energiakapcsolatokban igen. Fel kell mérni az ország erőforrásait, és szükség van ásványvagyon-hasznosítási politikára és egy energiagazdálkodási kerettörvényre is Bencsik János szerint.

A vállalatalapítások csodalevesének mítosza

A múlt hónapban Kijevben voltam, ahol előadást tartottam egy a vállalkozókkal foglalkozó konferencián. Valami olyasmiről akartam beszélni, ami általános érdeklődésre tarthat számot, de mégis eléggé konkrét tartalmú. Ezért az egyik kedvenc példabeszédemmel kezdtem.

METÁR: Meddig vizsgálódnak Brüsszelben?

Lapunk legfrissebb információi szerint nehezen remélhető, hogy az új megújuló energiatámogatási rendszert a brüsszeli illetékesek fél évnél rövidebb idő alatt átvizsgálják, véleményezzék.

METÁR - Olajos cáfolja Bencsik állításait a késlekedésről

A METÁR munkacsoport nem csúszott ki a határidőkből, a szabályozás uniós véleményeztetése pedig nem tart tovább 3-4 hónapnál, reagált az ezzel kapcsolatos cikkünkre Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból (NFM) nemrégen felmentett államtitkár.

Késlekedik a kormány, milliárd eurónyi beruházás maradhat el

Várhatóan a jövő év közepéig nem fog megszületni a megújuló alapú energiatermelés támogatásának új rendszere (METÁR) – értesült Az Áram Ára blog döntéshozó-közeli forrásból. Ezzel az energetikai kormányzat legalább másfél évvel tolja ki a megújuló energiaforrásokon alapuló új energiatermelő kapacitások létesítését célzó beruházásokat.
Világgazdaság Piactér