borexport

Piaci zavarokat okozhat a brit kilépés

Bár továbbra is bizonytalan, mikor és hogyan lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból, a Brexit hatásai viszonylag pontosan valószínűsíthetők, és ezek egyes országok agrárágazatában – és néhány magyarországi termékpályán – feszültséget okozhatnak – áll az OTP Agrár szakértői által készített elemzésben.

Olcsón kerül ki a magyar bor a pincékből a piacra

Tavaly egy euró alá süllyedt a magyar borok literenkénti átlagos exportára, miközben a belföldi termelői árak is a mélyben vannak, és az idei szüret is feszültségekkel teli. Az agrártárca a hamarosan induló 3,5 milliárdos promóciós program és a borászati fejlesztések kedvező hatásaiban bízik.

Áremelés várható a pincészeteknél

Jelentősen visszaesett tavaly a világ bortermelése, ami hatott a magyar borpiacra is, miközben emelkedtek a magyar termelők költségei – ezzel magyarázza a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a borok árának részben már megtörtént, illetve a köztestület szerint várható emelkedését.

Borsiker Japánban

A Dereszla Pincészet a rendkívül nagy potenciállal rendelkező japán piacon a legrangosabb, a trendeket jól jelző versenyen érték el a sikert.
Világgazdaság Piactér