EADS

Vidéken boldogabbak az emberek, mint a városban

Elkészült Magyarország első boldogságtérképe, amelyből kiderült, hogy vidéken boldogabbak az emberek, mint a városban. Ha a megyei bontást nézzük, akkor pedig a legboldogabb megyék között van Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, a legboldogtalanabb Somogy, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

Szigorúbb lett az Euratom?

A jelek szerint azért nem felel meg az uniós nukleáris szervezetnek a két új paksi blokk fűtőelem-szállítási szerződése, mert az abban rögzített alternatív beszállítást az Euratom a korábbinál jóval szigorúbban értelmezi

Ismét jól vizsgázott az atomerőmű

A Paksi Atomerőmű működése megfelel a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) biztonsági elvárásainak a most zárult, átfogó biztonsági ellenőrzés megállapításai alapján. Ezen belül az ügynökség talált példaértékű, de fejlesztendő gyakorlatot is. A jövő héten újabb ellenőrzés indul

A skótok miatt szakad Nagy-Britannia?

Az utolsó pillanatig nyitott az eredménye a mai skóciai népszavazásnak. A kampányfinisben előnybe kerültek az elszakadáspártiak. Kérdés, a függetlenedés milyen hatással lehet az Egyesült Királyság egészére vagy a londoni kormányra.

Ma 10-kor jön az újabb Matolcsy-bejelentés

Lépéskényszerbe került az Orbán-kormány, várhatóan újabb megszorításokat lesz kénytelen bejelenteni, mert Brüsszel szerint felülbecsülte nemrég bejelentett csomagjának hatását. A kabinetnek most napokon belül el kell döntenie, honnan szed be 150-200 milliárd forint pluszpénzt jövőre, vagy pontosan min takarít meg ekkora összeget, ha nem akar uniós pénzektől elesni - értesült az [origo] kormányzati forrásokból.
Világgazdaság Piactér