élelmiszerár

Drágult az élelmiszer, az alkohol és a dohányáru is

A fogyasztói árak novemberben átlagosan 2,5 százalékkal magasabbak voltak, mint tavaly ilyenkor. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt.

Zuhan a kakaó ára

Tavaly április óta folyamatosan esik a kakaó világpiaci ára, a tonnánkénti 3233 dolláros szintekről a múlt hét elejére már 1897 dollárra zuhant a jegyzés. A hét második felében aztán jött egy enyhe korrekció, pénteken már ismét 2000 dollár fölött állt az árfolyam.

Újra drágább lesz az élelmiszer?

A csökkenés után újra emelkedni kezdhet az élelmiszerek ára, az ENSZ attól tart, hogy megismétlődhet a 2008-as árrobbanáskor tapasztalható zavargási hullám a szegényebb országokban.

Argentína befagyasztja élelmiszerárait

Argentína két hónapra befagyasztja az élelmiszerárakat, hogy megakadályozza a vágtató infláció kialakulását - jelentették be hétfőn hivatalosan Buenos Airesben.

Növekvő élelmiszerárak: drága lesz a karácsonyi vacsora

Küszöbön áll az élelmiszerek drágulása, amely év végéig akár 7 százalékra is tüzelheti a termékkör inflációját. Az élelmiszeripar szerint emelés nélkül már nincs tovább, és a máskor szigorú kereskedelem is kezdi elismerni: el kell fogadni a drágulás tényét.

Gyorsul a hazai pénzromlás, jön a búzaár-sokk

A fogyasztói árak augusztusban 0,1 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 6,0 százalékkal haladták meg az egy évvel azelőtti szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adat megfelelt az elemzői várakozásoknak.
Világgazdaság Piactér