EMA200

A lejárt lemez nem segített a piacon - Üldögéljünk nyugodtan

Az amerikai részvénypiac hétfőn még a globális piacokat jellemző optimista hangulat ellenére is élesen esett. Nem segített a pénteki jó zárás sem, melyet Ben Bernanke Fed-elnök beszéde alapozott meg, amikor a gazdasági kilábalás minden erőkkel való segítésének lejárt lemezét szajkózta.

Nehéz idők járnak, medvés események várhatóak

A legtöbb piaci szakértő az S&P 500 index 1070-es szintjét jelentős támaszvonalnak tartja. Pénteken az index a nap legnagyobb részében e szint fölött kereskedett, de csak kevéssel fölötte tudott zárni 1071.69-en.

Mindenki a gazdaság helyreállására vár, hiába

Tegnap a Wall Street egész nap pirosban tartózkodott. Meglepő növekedési adat érkezett az első alkalommal munkanélküli segélyért jelentkezők számáról. A Cisco (CSCO $21.36 –9.99%) kiábrándító számai is hozzájárultak az adatok sokaságához, amik a gazdaság helyreállásának megtorpanására mutatnak.

A bikák célja a füles csésze alakzat

Az amerikai részvénypiac kedden vegyes érzelmekkel végzett. A Dow Jones negyedik napja emelkedik, élvezve a DuPont (DD +3.57%) jó jelentését. A jó kezdés és a rossz fogyasztói bizalmi index után (ami február óta a legmélyebb pontjára esett) a vezető indexek mínuszba csúsztak és ott is végeztek.

"Hozzá kell szoknunk a borzalmas forgalomhoz"

Az amerikai részvénypiac sorozatban harmadik napja száguld, ezúttal a FedEx (FDX +5.61%) jó jelentésének és a számottevő ingatlanpiaci javulásnak köszönhetően. Az ingatlanpiac forgalma 23.6%-ot növekedett júniusban.

A medvék célja a Fej és Vállak érvényesítése

A csütörtöki kereskedés elején a több frontról érkező jó gyorsjelentések tolták feljebb a piacot. Szökési rés jött létre, és a piac egyenletesen menetelt, mielőtt a délutáni kereskedés során a nyereségek egy része elveszett volna. A jó hangulatot a pozitív európai ipari termelési adat, továbbá a Caterpillar (CAT +1.69%), a 3M (MMM +2.98%) és a UPS (UPS +5.23%) jó jelentése is segítette.

Hamar új homokozót találhatnak a cégek, ahol csalhatnak

A Fed elnöke, Alan Bernanke tegnapi kijelentése nyomta le az amerikai részvényárakat, miszerint az elnök a piacot „szokatlanul bizonytalannak” tartja. A zuhanás az egész piacot jellemezte, miután a részvények egész nap volatilis és határozatlan módon kereskedtek.

A tegnapi meccset a bikák nyerték

Az amerikai részvénypiac tegnap június egyik legszebb emelkedését produkálta – minden vezető index 2% fölötti drágulást ért el. Az S&P500 index 1040-es éves mélypontja most már biztonságos távolságban van.

Csalódtak tegnap a bikák

A csütörtökről és péntekről maradt pozitív lendület erős nyitást eredményezett hétfőn, a nap első felében szép emelkedést eredményezve a részvényeknek.

Vb-lázban ég a Wall Street - A bikák optimisták

A labdarúgó világbajnokság a múlt héten megkezdődött, és öt kontinens 32 csapata mérkőzik meg egymással a trófeáért. A pályán zajló harc emlékeztet a Wall Street-en egy hónapja tartó küzdelemre.
Világgazdaság Piactér