fenntartó

Sok hallgató menekülhet meg a tandíjfizetéstől

Az állam helyett a fenntartók dönthetnek az átsorolásról.
2022.08.16 Olvasási idő:

Az EMMI 7,3 milliárdot utalt késve a magániskoláknak decemberben

December 6-án 1,3 milliárd forintot, míg december 12-én 7,3 milliárd forintot utalt át az EMMI a nem állami fenntartású oktatási intézmények fenntartóinak. Decemberben mintegy 16 ezer alapítványi és magániskolában tanító pedagógus nem kapta meg időben a novemberi fizetését. Doncsev András államtitkár közölte, hogy nem biztosítottak a büdzsében a nem állami fenntartású köznevelési intézmények 2013. december havi átlagbér alapú támogatásának állami finanszírozására, amit végül pótolt a kormányzat.
2014.01.03 Olvasási idő:

Hogyan lesz az államé a járóbeteg-ellátás?

Az ősz során kell tisztázni, hogyan történik majd a járóbeteg-ellátó intézmények állami átvétele - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.
2012.08.31 Olvasási idő:

Orbán csak a villanykörték cseréjét bízná az iskolák működtetőire

Ne legyenek felzárkóztató osztályok – ebben egyetértettek a Fidesz-frakcióban tegnap, amikor a kormányzópárt képviselői Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár köznevelési törvénytervezetéről tárgyaltak.
2011.12.07 Olvasási idő:

Indulhat a "Graphisoft egyetem" - Átalakul a felsőoktatás

A gyakorlatban még nem, elméletben azonban már kikristályosodtak azok a változások, amelyek várhatóan a jövő évtől lépnek életbe a felsőoktatásban.
2009.09.17 Olvasási idő:

"Leszerepeltek" a magániskolák az ÁSZ előtt!

Leszerepeltek a magániskolák a működésük felülvizsgálatakor. Kiderült azonban, hogy sok mulasztás a hiányos és nem egyértelmű szabályozásra vezethető vissza.
2008.10.22 Olvasási idő: