fogyasztó

Egyre többet költünk a minőségre

Átrendeződtek a vásárlási preferenciák 2016-ban, a prémium-élelmiszerek értékbeli forgalma 11, a háztartási vegyi áruk forgalma 9 százalékkal nőtt.

Az energiarendszerek címkézése a végfogyasztóknak szól

Az energiarendszerek címkézéséről tartott előadást Prikk Imre, a Bravo-Gáz Kft. ügyvezetője a Világgazdaság „A nagy energiaforduló – Az ErP-irányelvek kötelező bevezetése átrendezi a gázkészülékek gyártók-forgalmazók sorait is” című konferenciáján.

Egyszerűsödik a fogyasztói panaszok rendezése

A fogyasztóvédelmi törvény parlament előtt lévő módosító javaslata a panaszosokkal való aktív kommunikációra kötelezi a cégeket, mivel előírja, hogy a vállalkozás a fogyasztó által benyújtott panaszra köteles írásbeli választ küldeni, amelyben felhívja a figyelmet a békéltető testületek, mint vitarendező fórumok igénybevételének a lehetőségére is - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A karácsony sem hozta meg a fogyasztók hangulatát

A tavalyi év utolsó időszakában a GfK Hungária Komplex Fogyasztói Bizalom Indexe változatlan maradt az őszi értékhez képest. A fogyasztói várakozások mérséklődését hozta a megkérdezettek saját anyagi és az ország gazdasági helyzetének kilátásairól alkotott véleménye, ez utóbbi esetében különösen ötéves távlatban. A pesszimista hangulat kitart úgy a munkanélküliség, mint a hitelfelvételi kedv, a család reáljövedelmére és a hitelkamatokra vonatkozó várakozásokra vonatkozóan- derül ki a GfK Hungária közleményéből.
Világgazdaság Piactér