fogyasztóvédelmi hatóság

Fulladásveszélyes játszószőnyegeket talált a fogyasztóvédelem

Fulladásveszélyes játszószőnyegeket talált és a fogyasztóvédelmi hatóság, laboratóriumi vizsgálatnál az ellenőrzött 12 fajta játszószőnyegből 7-nél az előírt húzóvizsgálat során darabkák váltak le - közölte az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-vel.

Betiltott két mágneses játékot a fogyasztóvédelmi hatóság

Komoly veszélyt jelenthetnek egyes mágneses játékok, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szakembereinek vizsgálata alapján a vizsgált 10 játék közül két termék forgalmazását megtiltották, mert súlyos sérülést okozhatnak.

Főleg az italméréssel trükköznek a vendéglátósok

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 868 vendéglátó egységre kiterjedő nyári ellenőrzésekor 35 százalékuknál talált szabálytalanságot, az egységeket 219 esetben kötelezték ezek megszüntetésére, 11 alkalommal pedig összesen több mint 450 ezer forint bírságot szabtak ki első fokon.

Kettőt fizet, hármat vihet - Biztosan? Többször csapnak be minket

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a húsvéti ünnepeket megelőzően koncentrált ellenőrzéseket végzett a kereskedelemben elsősorban a forgalmazási körülmények, a fogyasztói tájékoztatás területén a vásárlói megkárosítások és a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok kiszűrése érdekében. Az ellenőrzés eredményei alapján elmondható, bár a kifogásolási arány nőtt, a jogsértések súlya, a kirívó esetek száma csö

Termékvisszahívások itthon - Amit tudni érdemes

Az elmúlt napokban a Toyota milliós autóvisszahívása állt a média figyelmének középpontjában. Magyarországon a fogyasztási cikkeket érintő visszahívásokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság felügyeli. A szervezet szerint a visszahívás pozitív intézkedésnek tekinthető, viszont ennek velejárói nem terhelhetik a fogyasztót. A Világgazdaság Online a szabályozást és az emlékezetes eseteket tekinti át.

Figyelem: átverések az árubemutatós kirándulásokon!

Az fogyasztóvédelmi hatóság által ellenőrzött árubemutatóval egybekötött kirándulások 86 százalékban sértenek jogszabályt az szervezők, s egyre gyakoribb, hogy osztrák cégek az ottani szigorúbb szabályozás elkerülésére Magyarországon tartanak ilyen bemutatókat.
1
Világgazdaság Piactér