Földművelési Minisztérium

Az uniós agrártámogatások csökkentése ellen küzd Fazekas Sándor

Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy az uniós agrártámogatások szintje ne csökkenjen – mondta a földművelésügyi miniszter.
2018.01.31 Olvasási idő:

Fazekas Sándor: nincs akadály a növénytermesztés előtt

Több olyan eljárás, készítmény létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni, így azokon a területeken is tudnak növénytermesztéssel foglalkozni a gazdák, ahol nincs lehetőség öntözésre – mondta a földművelésügyi miniszter kedden a Csökkenthető az aszálykár? című szakmai konferencián.
2018.01.16 Olvasási idő:

Magyarország megőrizheti GMO-mentes mezőgazdaságát

Az EU-ban termesztési engedélyezés előtt álló, vagy korábban már engedélyezett génmódosított (GM) kukoricafajták termesztési engedélye nem terjed majd ki Magyarország területére az Európai Bizottsághoz beterjesztett magyar kérelem alapján - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.
2015.10.27 Olvasási idő:

Egyre sikeresebb a TeSzedd! mozgalom

Magyarország legsikeresebb önkéntes mozgalmának nevezte a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akciót, amelyet az idén ötödik alkalommal hirdetett meg májusban a tárca felkérésére az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága.
2015.07.18 Olvasási idő:

Bezárulnak a kiskapuk a nagygazdaságok előtt

Bezárja a nagygazdaságok előtt a kiskapukat a Földművelésügyi Minisztérium, mert az 1200 hektárnál nagyobb területen gazdálkodók egy új jogszabály szerint akkor sem kerülhetik el a területalapú támogatások elvonását, ha a gazdasági társaságukat feldarabolják - közli szerdai számában a Napi Gazdaság.
2015.07.15 Olvasási idő: