Goldman

Bukhatja venezuelai kötvényeit a Goldman

A venezuelai nemzeti olajtársaság, a Petroleos de Venezuela (PDVSA) által kibocsátott kötvények a nagy államosítási hullám előtt biztos befektetésnek számítottak.

Robbantott a Goldman

Közel 80 százalékkal növelte profitját a Goldman Sachs bankház, igaz, a siralmas első negyedév után volt honnan visszajönni

Goldman: Vághat még kamatot az MNB, de utána emelni kell

Megfelelő külső kockázati környezet esetén 3 százalék alá is csökkenhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata a jelenlegi enyhítési ciklusban, de hosszabb távon az inflációs folyamatok kamatemelést tehetnek szükségessé - jósolták hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Csökkennek a Goldman bevételei

A Goldman Sachs bank negyedéves jelentése szerint a teljes bevétele 20 százalékkal csökkent és 6,72 milliárd dollár volt a harmadik negyedévben. Ez jóval alatta maradt az elemzők által várt 7,36 milliárd dolláros bevételnek.

Kiábrándító lehet a magyar GDP-adat

A magyar recesszió mélyülhetett a tavalyi év utolsó három hónapjában elemzők szerint. A visszaesés még nagyobb lehetett, mint amit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön jelzett. Az MNB tovább csökkentheti az irányadó kamatot a rossz gazdasági teljesítmény miatt, de egyes londoni elemzők szerint védekező jellegű kamatemelésre is kényszerülhet.

Újra ütik a forintot

Kedd reggel gyengülni kezdett a forint, miután a külpiaci hangulat romlani kezdett. A forintot közben az a félelem is sérülékennyé teszi, hogy a Magyar Nemzeti Bank unortodox monetáris politikát fog alkalmazni Simor András elnök mandátumának lejárta után.

A Goldman spekulációja hat mumusként az aranyra?

Az arany ára a tizenkettedik egymást követő évben is pluszos eredményt ígér. Ilyen hosszan tartó nyerő szériára nem volt még példa a nemesfém legújabb kori történetében. Ugyanakkor . az amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) adatai szerint a legnagyobb amerikai spekulánsok az év egészét tekintve tendenciájában valamivel kisebb mértékben fogadtak az idén a nemesfém emelkedésére, mint 2010 és 2011 éves átlagában – tájékoztat a www.aranypiac.hu..
Világgazdaság Piactér