hidegháború

Ketyegő bombák

A nukleáris technika energetikai felhasználása, vagyis az atomerőművek napjainkra igen biztonságosak.

A NATO nem akar konfliktust az oroszokkal

A NATO nem akar újabb hidegháborút, nem akar újabb konfrontációt Oroszországgal – jelentette ki Jens Stoltenberg, a katonai szövetség főtitkára Brüsszelben szerdán.

Háborús hangulat a piacokon

A pattanásig feszült geopolitikai hangulat a piacokra is lecsapódott. A befektetők a menedékeszközöket kezdik felülsúlyozni portfólióikban

McCain: Mi nem akarunk hidegháborút, de úgy tűnik, Putyin ezt akarja

John McCain amerikai republikánus szenátor szombati twitter-üzenetében azt írta: Vlagyimir Putyin orosz elnök vissza akar térni a hidegháborúhoz. McCain azt sürgette, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei haladéktalanul tegyenek lépéseket az ukrajnai orosz agresszióra válaszképpen.

Medvegyev: Felkészülünk az új hidegháborúra a Nyugattal

Oroszország kivonulhat az új atomsorompó-egyezményből és új hidegháború kezdődhet a Nyugattal, ha a két oldal nem tud megállapodni a tervezett rakétavédelmi pajzsban - figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev orosz elnök.

A hidegháború ismét kezdődik? Oroszország "akciózik"

A hidegháború óta először orosz hadihajók jelentek meg ma Venezuela partjainál. Az akciót gondosan Dmitrij Medvegyev látogatásának időpontjához igazították, ezzel hangsúlyozva Moszka Dél-amerikai terveit.
1
Világgazdaság Piactér