ISM

Ennek örülnek az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban bővült a feldolgozóipari aktivitás. A vezető tőzsdeindexek fokozták nyereségüket az adat megjelenése után.

Szomorkodtak a befektetők a Wall Streeten

Tegnap a Wall Streeten nem volt nagy részvénymozgás, a befektetők szomorúan fogadták a szolgáltatási szektor növekedésének lassulását mutató ISM riportot.

Extra erősödést produkált a Wall Street

Az amerikai részvénypiac +1.7%-ot emelkedett a múlt héten. A piacon uralkodó optimizmus jó fundamentumokra épül, beleértve az alacsony kamatot, az alacsony inflációt, az erős céges jelentéseket és mérlegeket, valamint a kiszámítható Fed-politikát. Ez a sok tényező mind hozzájárult a részvények extra erősödéséhez.

Semmi nem hatotta meg a piacokat

A piac csütörtökön szépen visszafordult eséséből, miután Ben Bernanke, a Fed elnöke eloszlatta az inflációval kapcsolatos aggályokat, és kijelentette, hogy a központi bank tovább folytatja a monetáris lazítási politikát – vagyis megy tovább a pénzpumpa és a kamatok is alacsonyak maradnak.

Jön a Mikulás rali

A december nagyon erős nappal kezdődött a Wall Street-en. Egyetlen nap emelkedése kijavította a november hónap teljes veszteségét.
Világgazdaság Piactér