Kopits György

Kopits: Orbánnak meg kell válnia Matolcsytól

Matolcsy Györgynek nincs már hitelessége sem belföldön, sem külföldön, ezért Orbán Viktornak meg kell válnia tőle - nyilatkozta Kopits Görgy, a Költségvetési Tanács első elnöke a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjújában.

IMF: Ez nem a félintézkedések ideje

A globális gazdaság veszélyes új szakaszba lépett. Létezik ugyan egy keskeny ösvény a tartós fellendüléshez, de ez egyre szűkül. Ahhoz, hogy tovább haladhassunk rajta, világszerte erős politikai akaratra van szükség: hazardírozás helyett vezetői kiállás, rivalizálás helyett együttműködés, reakció helyett pedig akció kell.

Kopits: Nőtt a kockázat - Rögtönzés jellemzi az Orbán-kormányt

Az egyedi, diszkrecionális döntések helyett következetesen betartott fiskális szabályrendszerre van szükség Magyarországon, ez teremtheti meg a tartós hitelességet - mutatott rá Kopits György, a Költségvetési Tanács korábbi elnöke a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) tartott szerdai előadásában.

Régiós céggé válna az MVM

Az MVM-leány Ovit fogja felépíteni a magyar–szlovák gázvezetéket. A paksi bővítés tervei készülnek, a vértesi erőmű akár hosszabb távon is fennmaradhat. 2010-ben a csoport felszámolta veszteségforrásait, az idén növekedésre készül, 2011 a fordulat éve lesz. A Világgazdaságnak Baji Csaba, a társaság elnök-vezérigazgatója adott interjút.
Világgazdaság Piactér