Kroes

Neelie Kroes örülne a netadó visszavonásának

Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai Bizottságban, szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy "a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".

Neelie Kroes: A startupok fontosak lettek Európának

Itt kell tartanunk a startupokat, mert a munkájuk, tudásuk mindannyiunk javára válhat, nagy hatással lehetnek a gazdaságra, nemcsak tagállami,de európai szinten is. Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális politikáért felelős alelnöke a Startup Európa kezdeményezésről nyilatkozott lapunknak.

Kroes megszorongatta Navracsicsot a meghallgatáson

Rövid szóváltás alakult ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Neelie Kroes európai bizottsági alelnök között csütörtökön Brüsszelben a magyarországi jogalkotási folyamatról az Európai Parlamentben tartott bizottsági szintű közmeghallgatáson.

Kroes az öncenzúrára figyelmeztet a magyar médiatörvény kapcsán

Ha a médiajogban nem egyértelmű szabályok esetleges megsértését magas büntetési tétellel fenyegetik, akkor az öncenzúrához vezethet, akár büntetések kiszabása nélkül is - figyelmeztetett Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyekben illetékes alelnöke csütörtökön Brüsszelben, a magyarországi jogalkotási folyamatról az Európai Parlamentben tartott közmeghallgatáson.

Az EU-hoz fordultak az uniós fogyasztóvédők a Telenor miatt

Az európai fogyasztóvédelmi szervezeteket tömörítő BEUC szövetség Neelie Kroeshöz, az Európai Bizottság alelnökéhez fordult azért, hogy az Európai Unió lépéseket tegyen az iternet semlegességének hatékonyabb biztosítására.

EU a médiatörvényről: Gond, hogy Orbán átnyúlna a határokon

Neelie Kroes, az Európai Bizottság hírközlési ügyekben illetékes biztosa ma az Európai Parlamentben a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos meghallgatáson számolt be arról, milyen problémák merültek fel a Bizottságban a jogszabállyal kapcsolatban.
Világgazdaság Piactér