liba

Libamájnak címkézték, kacsamáj volt benne: lecsapott a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali termékvisszahívásra kötelezett egy libamáj megjelöléssel fagyasztott kacsamájat forgalmazó céget, emellett több mint 2 tonna termékét vontak forgalmi korlátozás alá, mintegy 10 millió forint értékben. A Kurunczi Hús Bt. milliós bírságra számíthat - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

Milliárdos mentőöv a libásoknak

Az állatjóléti támogatások megemelésével és előbbre hozásával nyújt gyors mentőövet a kormányzat az orosz embargó miatt különösen nehéz helyzetbe került víziszárnyas-termékpálya szereplőinek. Az uniós szabályok miatt közvetlenül nem támogatható baromfiágazatnak a múlt héten megjelent FM-rendelet jelent jó hírt, a különösen nehéz helyzetben lévő libatartóknak már ezen a héten érkezhet a pénz.

Orbán: akinek nem borja, nem nyalja, 12 ezer exportképes kkv a cél

A mostani és a következő kormánynak is az a célkitűzése, hogy az exportképes kis- és közepes vállalkozások számát a jelenlegi 2 ezerről 12 ezerre növelje - jelentette ki Orbán Viktor szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírgelsén.

Szárnyalt a kacsaágazat

Az elmúlt években valósággal szárnyalt a kacsaágazat, igaz részben a libatermelők piacát hódította el – derült ki a Kacsa Napja alkalmából szervezett pénteki szakmai konferencián Szentesen. A takarmányárak az idei kedvezőtlen időjárás, valamint a spekuláció miatt jövőre gondot okozhatnak a termelőknek.
Világgazdaság Piactér