Magyar Paralimpiai Bizottság

Az NNI nyomoz a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének ügyében

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke ügyében elrendelt nyomozást - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI érdeklődésére szerdán.
2015.06.03 Olvasási idő:

Rengeteg pénzt bukhat a FIFA és a Magyar Paralimpiai Bizottság is

Válaszokat követelnek a múlt heti letartóztatások kapcsán a korrupciós vádakra a FIFA legnagyobb partnerei és szponzorai, a szervezet akár több százmillió dollárt is elveszíthet. Itthon a Magyar Paralimpiai Bizottság körüli botrány miatt teszik ugyanezt. A szponzorok nem akarják, hogy a támogatott szervezett botránya besározza a nevüket.
2015.06.01 Olvasási idő:

A Coca-Cola felfüggeszti a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását

Felfüggeszti a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását a Coca-Cola addig, amíg a szervezet nem rendezi vitás pénzügyeit, de a botrányok miatt akadhat újabb szponzoráldozat is. Az ügy megoldását nem segíti, hogy a bizottság kereszttűzbe került elnöke, Gömöri Zsolt sok kérdést hagy megválaszolatlanul.
2015.05.28 Olvasási idő:

Az államtitkárság nem pótolhatja ki a paralimpikonok pénzügyi hiányát

Nem pótolhatja ki a sportért felelős államtitkárság a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) költségvetésében lévő hiányt, mivel a forrásokat már korábban átutalták a MOB-nak. Az MPB vezetője, Garami Zsolt nemrég azt nyilatkozta lapunknak: ígéretet kaptak az államtitkársággal, hogy egy adminisztratív hiba miatt a mintegy 54 millió forintra rúgó működési hiánnyal küzdő szervezetük novemberben pénzt kaphat a fel nem használt keretekből. Ma a parlamentben vita alakult ki, hogy melyik kormányzat alatt támogatták jobban a paralimpiai sportolókat. Jövőre nő a büdzsében a fogyatékosok sportjára szánt pénz, de ezt az MSZP például kevesli a stadionépítések költségeihez képest.
2013.10.14 Olvasási idő: