mariupol

Mariupolnál támadtak a szakadárok, civilek haltak meg

Két civil vesztette életét, és hatan sebesültek meg az eddigi információk szerint hétfőre virradó éjjel Kelet-Ukrajnában, miután a szakadárok tüzérségi támadást indítottak a kelet-ukrajnai front déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötőváros peremén lévő települések ellen.

Tovább szakadozik-e Ukrajna a népszavazások után?

Népszavazást tartanak ma Ukrajna két megyéjében is az oroszbarát szakadárok által kikiáltott népköztársaságok államiságáról. Az orosz hírforrások magas részvételről számolnak be. A referendumot többek között nem ismeri sem az Egyesült Államok, sem az Európai Unió. Kijev felhívta a figyelmet, hogy a szeparatista, törvénytelen népszavazásoknak semmiféle jogi következményük nincs az ország területi egységére nézve.

Ukrajna két körzetében már meg is kezdték az előre hozott népszavazást

A tervezettnél korábban, már pénteken és szombaton megkezdték a függetlenségről szóló népszavazást a kelet-ukrajnai Donyeck megye két szavazókörzetében, tekintettel az ottani konfliktus kiéleződésére - jelentette be Roman Ljagin, az egyoldalúan kikiáltott "donyecki népköztársaság" központi választási bizottságának elnöke.
1
Világgazdaság Piactér