megfigyelés

Minden lépést figyelnek az oroszok

A moszkvai önkormányzat 2015 óta megvásárolja a mobilszolgáltatóktól a felhasználók helyváltoztatására vonatkozó adatokat.

Drónokkal árasztja el a világot a Pentagon

A Pentagon négy év alatt 50 százalékkal kívánja növelni a megfigyelési és hírszerzési célú drónműveletek számát Ukrajna, Irak, Szíria, a Dél-kínai-tenger és Észak-Afrika térségében - írta hétfői számában hivatalos forrásra hivatkozva a The Wall Street Journal.

Francia államfők után is kémkedtek az amerikai nemzetbiztonságiak

Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy korábbi, valamint Francois Hollande jelenlegi francia elnök után is kémkedett az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - írta honlapján a WikiLeaks kiszivárogtató portál birtokába került dokumentumokra hivatkozva a Libération francia lap.

Így figyelheti meg a cég a dolgozóit

A munkáltatók különféle módon ellenőrizhetik munkavállalóikat, azonban nem mindegy hogyan építik ki az ellenőrzés rendszerét, illetve milyen módon jutnak információhoz velük kapcsolatban. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a dolgozó magánéletére nem terjedhet ki az ellenőrzés, tilos korlátlan ideig tárolni a felvételeket, illetve milyen esetekben kell az elektronikus megfigyelőrendszer működtetését bejelenteni - hívta fel a figyelmet a Szecskay Ügyvédi Iroda.

Muszlim amerikaiak után kémkedett az NSA?

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség, az NSA és az FBI az amerikai muszlim közösség számos elismert tagját megfigyeli az Intercept portál beszámolója szerint.
Világgazdaság Piactér