monitoring

Idén is felmérik a méheket

A tavalyi nagy számú méhpusztulásos eset miatt idén emelt mintaszámmal folytatódik a méhkockázati monitoring program.

Monitoring helyett szoros megfigyelést kap Magyarország az EU-tól

Olyan kompromisszumos módosító javaslatot nyújtottak be egyebek mellett az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének Magyarországgal kapcsolatos állásfoglalás-tervezetéhez, amely a megfigyelési (monitoring) eljárás hivatalos megindítása helyett csupán azt mondja ki, hogy "szoros figyelemmel kísérik" a helyzet alakulását.

A blogokat is figyeli az az OTP-leány

Nemzetközi expanzióba kezdett a Brandmonitor márkamonitoring vállalkozás, ennek támogatására az OTP leányvállalata, a PortfoLion Zrt. 1,5 millió eurós tőkebefektetést hajt végre a cégben.

A Citi újabb ballépése az adatlopási botrányban

Alig egy hónappal ezelőtt betörtek a Citigroup rendszerébe és több százezer ügyfél adatait tulajdonították el. Bár a bank mindent megtett a biztonsági kiskapu betömésére, az ügyfelek mégis elégedetlenek, mert a Citi nem tesz meg mindent a járulékos károk megelőzésének érdekében.

Úgy tesztelnek, mintha most lépnénk az EU-ba

Bár formálisan még nem dőlt el a kérdés, gyakorlatilag nem látják esélyét a Magyarországgal szembeni monitoring vizsgálat megindításának az Európa Tanácsban (ET) tegnap lezajlott vita után a Duna Televízió által megkérdezett szakértők.

Figyelem! Félmilliós is lehet a bírság, ha nem adják le időben az adatokat a gazdálkodók

Aki nem adja le időben, vagy nem teljes körűen a gazdálkodásával kapcsolatos adatokat, azok a gazdálkodók, gazdaságok akár félmilliós bírságot is fizethetnek. Mától, azaz február 15-től egy hónapig lehet teljesíteni az úgynevezett monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kötelezettséget – olvasható a Magyar Agrárkamara legfrissebb felhívásában.
Világgazdaság Piactér