Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

A bérminimum lehet az alku sarokpontja

Nem tűnik valószínűnek a munkáltatók és a munkavállalók egyezsége a jövő évi béremelésről, ezért a kormányhoz kerülhet a döntés joga.

A bérminimum lehet az alku sarokpontja

Nem tűnik valószínűnek a munkáltatók és a munkavállalók egyezsége a jövő évi béremelésről, ezért a kormányhoz kerülhet a döntés joga.

Alig jön vendégmunkás Magyarországra

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint 100-200 ezer ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról, de tavaly alig több mint 16 ezer külföldi vállalt nálunk munkát.

Gyáriparosok a kormánynak: Tartós békét a bankokkal!

Nemzetközi és hazai szinten egyaránt intenzívebb egyeztetéseket, az érintettekkel folytatott szorosabb együttműködést javasol a Kormány számára a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). A munkaadói szervezet szerint ez a Magyarország iránti bizalom helyreállításának nélkülözhetetlen eszköze.

Futó Péter a cégek terheiről: Az egyszerűsítés nem elég

A vállalatok adminisztratív terheinek csökkentését célzó kormányzati program egy jó irányba tett, az MGYOSZ javaslataival összhangban álló lépés, és őszintén remélem, a programban leírt elemek döntő többsége eljut a megvalósítás fázisába is.

Munkaterhek: A vészharangot kongatja az MGYOSZ

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége( MGYOSZ) egyetért a kormány fő céljaival az államadósság csökkentés és a munka központi szerepének helyreállítása terén, ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy az eddigi gazdaságpolitikai lépések veszélyeztethetik a vállalkozások versenyképességét.

A munkaadóknak tetszik az Orbán-program, de…

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a konvergencia program fő irányaival egyetért: támogatja az államadósság csökkentésére, a költségvetési hiány 3 százalék alá szorítására és a munkahelyteremtésre irányuló lépéseket.

EU: egymillió munkahely jöhet létre még az idén

A többi között stabilizálódó munkaerőpiacokkal és egymillió új munkahely létesítésével számol az idén az Európai Unióban a Businesseurope. A munkaadói szervezet most közzétett prognózisa emellett folyamatosan javuló exportadatokat és gazdasági bővülést vetít előre.
Világgazdaság Piactér