NFGM

Hetvenezer új munkahelyet hozhat a kormány megújuló energia-stratégiája

A Magyar Kormány kezdeményezi az Európai Uniónak benyújtandó 2020-ig tartó Nemzeti Megújuló energia Cselekvési Terv leadási határidejének módosítását, és ezzel párhuzamosan a szakma, az önkormányzatok és a civilszervezetek részvételével széleskörű konzultációt indít a tervezetről - jelentette be Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára az egyeztetés sorozat első állomásán, Budapesten, a „Megújuló energiaforrások Magyarországon” című konferencián.
2010.06.24 Olvasási idő:

Közel 85 százalékon a büdzséhiány - Kevesebb adó folyt be

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – egyenlege május végén 736,2 milliárd forintos hiányt mutat, amely az egész éves előirányzatnak immár a 84,6 százalékát teszi ki. A tavalyi év azonos időszakában az államháztartás hiánya az egész éves előirányzat 61,3 százalékát tette ki - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatójából.
2010.06.07 Olvasási idő:

"Az ITD Hungary nem a gazdasági tárca BKV-ja!"

Bajnai Gordonhoz fordul Rétfalvi György, akit a ma napon menesztett a gazdasági miniszter az ITD HUngary éléről.
2010.01.11 Olvasási idő:

Egyszerűbb engedélyezés és új portál segít az építőipart

Nagyobb piaci biztonságot, minőségi kivitelezést és a vállalkozók védelmét várja a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) a 2009. október 1-jével, illetve 2010. január 1-jével hatályosuló Gyorsítás jogszabálycsomagtól.
2009.09.24 Olvasási idő:

Visszalépett Vahl Tamás a gazdasági miniszteri jelöltségtől

A sajtóban őt ért támadások miatt nem vállalja a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését Vahl Tamás.
2009.04.16 Olvasási idő:

Válságkezelés: az építőipar eddig nem járt rosszul

A kormány az építőipari ágazat problémáinak enyhítésére a közelmúltban több fontos intézkedést tett, amelyek elsősorban a bürokratikus terhek felszámolását, az iparág kifehérítését, a vállalkozói terhek csökkentését célozzák - fogalmaz az NFGM közleménye.
2009.04.01 Olvasási idő:

Jöhetnek a villamosok Miskolcra

Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára ma délután jelenti be, hogy elnyerte Miskolc városa az új villamosok megvásárlásához szükséges uniós támogatási szerződést -értesült a VGO.
2009.03.19 Olvasási idő:

Podolák: jobban kell tájékoztatni a vállalkozásokat

A gazdasági válság egyre jobban sújtja a vállalkozásokat és a családokat - fogalmazott Podolák György, az MSZP frakcióvezető-helyettese.
2009.03.16 Olvasási idő:

Válságkezelő intézkedések az építőipar fellendítéséért

Az Országgyűlés ezen a héten kezdi meg az építőipari válságkezelő intézkedések tárgyalását. Ezzel párhuzamosan a kormány is folyamatosan egyeztet a meglévő koncepciókról, azok összehangolásáról.
2009.03.10 Olvasási idő:

Kíváncsi rá, hol tart szűkebb pátriája? Segít egy kiadvány

„Országos Területi Helyzetkép” címmel új kiadványt jelentet meg a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium háttérintézményével a VÁTI Kht–val együttműködésben.
2008.12.03 Olvasási idő: