Magyar gazdaság

Visszalépett Vahl Tamás a gazdasági miniszteri jelöltségtől

A sajtóban őt ért támadások miatt nem vállalja a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését Vahl Tamás.

Erről Podolák György, a T. Ház gazdasági bizottságának elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a testület csütörtök reggeli ülésén, ahol az eredeti tervek szerint a miniszter-jelöltet hallgatták volna meg.

Az SAP vezetője az utóbbi napokban őt ért támadásokkal magyarázta visszalépését - tudatta Podolák György.

Vahl korábban olyan cégnél töltött be vezető pozíciót, amelyet több ízben is elmarasztalt kartellezés miatt a Gazdasági Versenyhivatal, ezért a hitelessége megkérdőjelezhető – hívta fel a figyelmet a Transparency International Magyarország.

Az SAP Magyarország Kft.-t 2006-ban, több egyetem által informatikai rendszerekre kiírt közbeszerzési pályázatokon az ISH Kft.-vel és az IBM-mel történt összejátszás miatt 690 millió forintra bírságolta a (Utóbb a Fővárosi Bíróság 620 millióstra mérsékelte a büntetést.)

Ebben az esztendőben még két alkalommal – a győri önkormányzat, valamint a Paksi Atomerőmű tenderein a Synergonnal történt kartellezés okán – 7,2, illetve 14,6 millió forint bírságot rótt ki az SAP-ra a versenyhatóság. Vahl Tamás az elkövetések időszakában, 2003-ban, illetve 2004-ben a cég ügyvezető igazgatója volt.

Újabb esély az adóreformra

gazdasági bizottság NFGM kartellezés SAP Transparency International Vahl Tamás
Kapcsolódó cikkek