NHP

Keresik az NHP fixet a kkv-k

Két hónap alatt a bankok jó része több mint egymilliárd forintnyi NHP fix hitelkérelmet fogadott be, s többségük az összegek folyósításán is túl van.

Hitelprogrammal vettek furgonokat a cégek

Sok cég előrehozta kishaszonjármű-beszerzéseit a jegybank Növekedési hitelprogramjának kifutása kapcsán, így az utóbbi hónapokban befékezett a piac.

Lezárult egy korszak: közel 40 ezer cég jutott Matolcsyék ingyen hiteléhez

Március 31-én véget ért a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszának szerződéskötési időszaka: 2016 eleje óta 685 milliárd forint összegben nyújtottak a bankok finanszírozást a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, ezzel a 700 milliárd forint keretösszeg 98 százaléka felhasználásra került. Az NHP három szakaszában együttesen mintegy 2800 milliárd forintnyi kedvező hitel került közel 40 ezer hazai mikro-, kis- és középvállalkozáshoz. Az MNB közleménye szerint az NHP ezzel megtörte és növekedési pályára állította a kkv-hitelezés korábban tapasztalt csökkenő trendjét.

Közeledik az NHP vége, de gördülékeny lesz az átmenet

A Növekedési hitelprogram kivezetése lesz a legfontosabb kihívás az idei évben, de számos más tényező – a Piaci hitelprogram, a bankadócsökkentés, a gyorsabb GDP-növekedés, az alacsony kamatok – is segíti a hitelpiacot

Tovább nőhet a céges hitelezés

A következő években folytatódhat az élénkülés a vállalati hitelezési piacon az MNB várakozásai szerint. Az NHP harmadik szakaszában 526 milliárd forintra szerződtek február elejéig a hitelintézetek
Világgazdaság Piactér