ország

További két ország légtere szabadulhat fel

Magyarország után Romániára és Bulgáriára is kiterjesztik a szabad légtér koncepciót, a repülőgépek így a lehető legrövidebb útvonalakon közlekedhetnek - adta hírül a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. közleményében.

A fővárosiak a leggazdagabbak

Egy átlagos fővárosi nettó vagyona 17,3 millió forint, az Észak-Alföldön mindössze 5,5 milliós átlagot mértek a statisztikusok. A vagyon nagysága nemcsak a földrajzi régiótól függ, hanem a háztartás méretétől is.

Rosszabb adósok lettek az országok

Az egy évvel ezelőttinél rosszabb globális adósosztályzati kilátásokkal indul az idei év az egyes hitelminősítési szektorok zömében - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett átfogó tanulmányában.

Amerika-szakértő: Trump országa érdekei mellett áll ki

Donald Trump, az előző adminisztrációval szemben, kiáll amellett, hogy az értékek helyett elsősorban Amerika érdekeit kell érvényesíteni - jelentette ki Magyarics Tamás Amerika-szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Trump bajt hozhat a sérülékeny országok fejére

Ebben az évben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) figyelmét is az alacsony hozamok, az elégtelen növekedés kockázatai és a tartós pangás eshetősége kötötte le, de Donald Trump megválasztása és a rá adott piaci válasz új helyzetet teremthet – írja blogjában a nemzetközi pénzügyi intézmény amerikai vezető közgazdásza.

Mennyi megy el idén hazánk reklámozására?

„Aláírták a Magyar Turizmus Zrt. 2011. évre szóló támogatási szerződését, ennek értelmében az idén 5,2 milliárd forint állami forrásból gazdálkodhat a társaság. Ebből az összegből a tervek szerint valamivel több mint 4 milliárdot költünk marketingre” – mondta a Világgazdaságnak Horváth Gergely, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója.

A netpolgárok 94 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok

Tovább romlott az internetezők közhangulata; a hvg.hu NetHangulat index február végén már csak 11 ponton állt, és ezzel az index történetében újabb negatív rekordot jegyezhettünk fel – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A netpolgárok 94 százaléka szerint rossz irányba mennek hazánkban a dolgok, és mindössze 4 százalékuk látja csekély optimizmussal a jelenlegi helyzetet.
Világgazdaság Piactér