Rail Cargo

Kínai mozdony érkezik a magyar sínekre

A hazai és a nemzetközi vasúti árufuvarozás feladataira optimalizált villany-hibrid­ mozdonyokat rendelt meg a Rail Cargo a világ legnagyobb vasútijármű-gyártójától.

Együttműködik az ISD Dunaferr és a Rail Cargo Hungaria

Növekszik a Záhonyon keresztül vasúton a Dunai Vasműbe fuvarozott nyersanyagok és az onnan kiszállított késztermékek mennyisége, a vasmű nyersanyagellátását biztosító megállapodást pénteken írták alá az ISD Dunaferr Zrt. és a Rail Cargo Hungaria Zrt. vezetői a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon - tájékoztatta közleményben a vasúti árufuvarozó társaság az MTI-t.

Építkezésbe fog a Rail Cargo

Gyenge első és erős második fél év után nagyjából hozta megcélzott számait 2013-ban a Rail Cargo Hungaria Zrt. A hazai vasúti áruszállító piac legnagyobb szereplője túljutott a reorganizáción, a továbbiakban működésének és versenyképességének továbbfejlesztésére összpontosíthat. Két éven belül Magyarországról irányítják a Rail Cargo Group teljes Ausztrián és Magyarországon kívüli irányvonat szolgáltatását.

Itt a MÁV-ÖBB megállapodás!

Eredményesen zárult a MÁV Csoport és az ÖBB Holding AG, azaz az osztrák szövetségi vasutak közötti tárgyalás sorozat.

Magyar vasúton száguld a magyar gabona

Az ősz beköszöntével egyre nagyobb intenzitással zajlik a magyar gabona vasúti fuvarozása: a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. szeptemberben előreláthatólag csaknem 170, mintegy 200 ezer tonnányi gabonát szállító irányvonatot indít, döntően külföldi célállomásokra.
Világgazdaság Piactér