sörgyártás

Folytatódik a minőségi sörök térnyerése

A kézműves sörök forradalma a sörgyárakat is kreatív gondolkodásra sarkallta, így becsléseink szerint az idei piaci növekedés ötödét az innovatív termékek adják.

Egyre innovatívabbak a sörgyárak

Hozzájárul a hazai söripar egészséges fejlődéséhez, hogy ma már nemcsak a kisüzemi főzdék bővítik a kínálatukat.

Dinamikusan nő a kisüzemi sörgyártás

A technológiában és az exportban erősítenének a kisüzemi főzdék, amelyek hat-nyolc éven belül 4-5 százalékot hasítanának ki a teljes sörpiacból.

Megduplázódott a sörgyárak száma

A magyar sörgyártók 2016-ban mintegy 6 millió hektoliter sört állítottak elő, és mintegy 25000 embernek nyújtanak megélhetést.

Egyre több a veszteséges sörfőzde

Közel száz vállalkozás működött Magyarországon tavaly, a pénzügyi beszámolókból kiderült, hogy 44 százalékuk veszteségesen működik.

Nagy pofont kapott a Heineken

Rekord összegű, 26,7 millió eurós bírságra büntették a Heineken görögországi leányvállalatát.

Új, japán tulajdonoshoz került a Dreher

Befejezte az egykori SABMiller közép- és kelet-európai vállalkozásainak és márkáinak a felvásárlását az Asahi, ezzel új tulajdonosa van a Dreher Sörgyáraknak is.

Egyre több megy exportra is a magyar sörgyárakból

A hazai sörgyárakban, Kőbányán, Bőcsön, Martfűn és Sopronban több mint 6 millió hektoliter sört főztek tavaly. Az 1700 főt foglalkoztató magyar sörgyárak teljes értékesítése 2,5 százalékkal növekedett, köszönhetően a 40 százalékot ugró exportnak. A hazai éves sörfogyasztásból 88 müncheni Oktoberfestet lehetne rendezni.
Világgazdaság Piactér