sörgyártás

Biztosan nem lesz meggyes Staropramen

A Staropramen termelési adataiból is az tűnik ki, hogy nincs oka tartani a visszaeséstől a Molson Coors Europe-hoz tartozó vállalatcsoportnak.

Termelés határok nélkül

Továbbra is a piaci átlagot meghaladó fejlődést vár Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője, aki immár régiós szinten is erős vállalatot irányít. Interjú.

A Duna vizét használták

A magyar sörgyártás története ugyan egészen a török kor végére vezethető vissza, az igazi sörforradalom viszont csak a 19. század közepén robbant ki.

Folytatódik a minőségi sörök térnyerése

A kézműves sörök forradalma a sörgyárakat is kreatív gondolkodásra sarkallta, így becsléseink szerint az idei piaci növekedés ötödét az innovatív termékek adják.

Egyre innovatívabbak a sörgyárak

Hozzájárul a hazai söripar egészséges fejlődéséhez, hogy ma már nemcsak a kisüzemi főzdék bővítik a kínálatukat.

Dinamikusan nő a kisüzemi sörgyártás

A technológiában és az exportban erősítenének a kisüzemi főzdék, amelyek hat-nyolc éven belül 4-5 százalékot hasítanának ki a teljes sörpiacból.

Megduplázódott a sörgyárak száma

A magyar sörgyártók 2016-ban mintegy 6 millió hektoliter sört állítottak elő, és mintegy 25000 embernek nyújtanak megélhetést.

Egyre több a veszteséges sörfőzde

Közel száz vállalkozás működött Magyarországon tavaly, a pénzügyi beszámolókból kiderült, hogy 44 százalékuk veszteségesen működik.
Világgazdaság Piactér