start számla

Most éri meg igazán a babakötvény

Havi néhány ezer forintos megtakarításból több millió is összegyűlhet, mire a gyermek nagykorúvá válik.
2022.08.13 Olvasási idő:

Fizetni kezdett a Babakötvény

Már fizet a kincstár a legidősebb babakötvényes fiataloknak. A Start-számla megéri, de az idén is csak kevés gyereknek nyitották meg, és a bankoktól sem sikerül ügyféltömegeket átcsábítani.
2016.09.16 Olvasási idő:

Újra megy a Babakötvény

Minden második kisbabának megnyitották az idén a Start-számlát a kincstárnál. Az állami intézmény már 77 ezer számlát kezel, ezeken 14,6 milliárd forint van. A szülők havonta 6 ezer forint körüli összeget fizetnek be.
2015.04.26 Olvasási idő:

Több mint egymilliárd forint került idén babakötvénybe

Júliusban sem csökkent a Start-számla-nyitási kedv a Magyar Államkincstár adatai szerint. Az év első hét hónapjában 53283 gyerek került be a kincstár nyilvántartásába, közülük 21377-nek nyitottak a szüleik vagy más hozzátartozóik Start-számlát. Ez óriási eredmény, hiszen tavaly az első hét hónapban született több mint 50 ezer kisbaba közül alig több mint ötezernek lett Start-számlája.
2014.08.26 Olvasási idő:

Jön az új babakötvény - nem választhatnak majd a kisbabák

A Parlament előtt van az a törvényjavaslat, amely alapján ki lehet bocsátani az új típusú babakötvényt.
2013.10.18 Olvasási idő:

Lefagyott a babakötvények rendszere

A babakötvény „államosítása” a rendszer befagyását hozta eddig magával. A kincstári nyilvántartásba nagyjából ugyanannyi gyerek került be, mint egy évbe, de csak minden tizediknek nyitottak Start-számlát.
2013.05.23 Olvasási idő:

Babakötvény: még mindig csak minden ötödik csecsemő kap

Még mindig csak nagyjából minden ötödik megszületett gyermeknek nyitnak valamelyik banknál vagy a Magyar Államkincstárnál (MÁK) Start számlát a szüleik – derül ki a MÁK adataiból.
2009.04.30 Olvasási idő:

Nem kapkodnak a babakötvényért

Kifulladt az állami támogatás mellett elérhető babakötvény, hiszen csak minden ötödik szülő él a Start számla megnyitásának lehetőségével.
2009.04.30 Olvasási idő: