swietelsky

Vasútépítők közös érdekkörben

Piaci hírek szerint az osztrák Swietelsky, illetve a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc fennhatósága alá került a Közgép fénysebességgel növekvő vasúti érdekeltsége.

Miért csak a Közgép?

A Közgép Zrt.-t 2010-ben és 2011-ben egyedüli nyertesként összesen 6 közbeszerzési eljárásban hirdették ki, amelyeknek összértéke mintegy 2,8 milliárd forint volt – közölte a fejlesztési miniszter. Németh Lászlóné azonban nem említette azokat az összegeket, amelyeket a cég a konzorciumokban való részvétellel nyert el.

Hulladék- és informatika-bizniszben a Közgép

Közbeszerzési pályázaton győztes konzorcium tagjaként nyert újabb megbízást a Közgép hulladékkezelése, a leánycége pedig utastájékoztató rendszert telepítésére nyert szintén megbízást a GYSEV-től.

Letették a 4-es metró kelenföldi járműtelepének alapkövét

Megkezdődtek a 4-es metró kelenföldi járműtelepének kivitelezési munkálatai: a beruházó DBR és az építést végző Swietelsky ma délelőtt közösen rakta le a hatalmas alapterületű épületegyüttes jelképes alapkövét. A metróvonal diszpécserközpontját is magában foglaló, rendkívül modern létesítmény két év alatt fog megépülni és fő feladata a 4-es metróvonal teljes körű kiszolgálása lesz.
Világgazdaság Piactér