szmm

Íme, ezt kapják örökségül Orbánék

A Munka Törvénykönyvének átfogó felülvizsgálata, a sztrájkszabályozás újragondolása, a közalkalmazotti bérrendszer reformja, valamint a pályázati rendszer erőteljesebb decentralizálása – többek között ezek azok a munkaügyet érintő intézkedések, amelyek a következő munkaügyi miniszterre várnak. A munkaügyi tárca vagyoni helyzetéről szóló jelentés szerint azonban bőven lesz keret az intézkedések megvalósításához.
2010.05.07 Olvasási idő: 0 perc

Munkahelymegőrzés - Szeptember végéig lehet pályázni az SZMM programjára

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) 500 millió forint keretösszegű, központi munkahelymegőrző programja keretében szeptember végéig pályázhatnak támogatásra a vállalkozások - mondta Réthy Pál, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főosztályvezető-helyettese az MTI-nek.
2010.05.02 Olvasási idő: 0 perc

Több ezer új munkahely jöhet létre

Mintegy 3.000 új munkahely jöhet létre az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) most induló, rugalmas foglalkoztatást lehetővé tevő projektje keretében - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Budai Balázs, a kivitelező Telework Budapest Konzorcium vezetője.
2009.11.18 Olvasási idő: 0 perc

Csak jövő tavaszig tart ki a büdzsé? – Íme, a megszorítások

Összesen közel 230 milliárd forinttal kevesebb jut a tárcáknak jövőre a 2009-es költségvetési támogatáshoz képest, legalábbis ez derül ki a lapunk birtokában lévő, tegnapi dátumot viselő tervezetből.
2009.08.26 Olvasási idő: 0 perc

Fogyasztóvédelmi charta - Maradnak a szép szavak?

A múlt szeptemberen változó fogyasztóvédelmi szabályok nyomán a civil szféra, a vállalkozói és a törvényhozói oldal kénytelen közös fogyasztóvédelmi etikai szabályrendszert kidolgozni. A chartával kapcsolatos egyeztetések folyamatban vannak, a három oldal azonban gyökeresen eltérő hozzáállással közelíti meg a kérdést, az elfogadás időpontja kérdéses.
2009.05.08 Olvasási idő: 0 perc

Alkalmi munkavállalói könyv - Szigorítás és könnyítés

Jelentősen módosulnának az alkalmi munkavállalói könyv érvényben lévő szabályai, lényegében az 1997-ben érvényes koncepció lépne életbe – mondta lapunknak Bódi András, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium foglalkoztatási főosztályának vezetője.
2009.03.25 Olvasási idő: 0 perc

Munkahelymegőrző és -teremtő pályázatok az SZMM-nél

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 67,6 milliárd forintos keretet tart fent hazai forrásokból a munkahelyek közvetlen megőrzésére, 2,25 milliárd forintot a központi munkahelyteremtő beruházásokra és 36,5 milliárdot munkahelybővítésre.
2009.03.16 Olvasási idő: 0 perc

Így őrizné meg a kormány a munkahelyeket

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az Állami Foglalkoztatási Szolgálat segítségével a válság kezdete óta folyamatosan gyűjti a leépítési szándékra vonatkozó bejelentéseket és ezek figyelembe vételével előkészítette és meghirdette az egymásra épülő első munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programjait - áll a minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
2009.02.05 Olvasási idő: 0 perc

Csökkent tavaly a csoportos elbocsátások által érintettek száma

A munkáltatók 2008-ban országosan mintegy ötezerrel kisebb létszámú csoportos elbocsátást jelentettek be, mint egy évvel korábban - derül ki az Országos Érdekegyeztető Tanács számára a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) számára készített összefoglalóból.
2009.02.01 Olvasási idő: 0 perc

Szűcs Erika: "Nem szeretnék úgy járni, mint Bokros"

Szűcs Erika szerint a szociális rendszer átalakításakor külön csapatot kell felállítani, amely az alkotmányossági kérdéseket vizsgálja. Mint mondja, nem szeretne úgy járni, mint Bokros Lajos, a járhatatlan utakat tehát eleve ki kell zárni.
2009.01.20 Olvasási idő: 0 perc