tőkeinjekció

Titokban óriási összegeket pumpál a bankokba Kína

A kínai központi bank "a hátsó ajtón keresztül" egyre több pénzt juttat az ország bankjaiba annak érdekében, hogy fékezze a konjunktúra gyengülésének hatását - írja a Financial Times Deutschland (FTD).

Csontvázak a szekrényből

2008-ban a dilemma még csak abban állt, vajon mi a jó megoldás: az, ha a piacgazdaság öntisztító mechanizmusára hagyják a válságban a „rendcsinálást”, vagy ha a kormányok és nemzetközi intézmények veszik kézbe a dolgok rendezését? Azzal, hogy a választott irány hány további problémát teremthet még, nem volt idő foglalkozni.

Az Európai Bankfelügyelet különös ötlete borzolja Brüsszel idegeit

Az európai bankfelügyelet (EBA) nyilvánvalóan nagy gondban van az európai bankok szűkös tőkeellátottsága miatt. A Financial Times Deutschland (FTD) információi szerint ezért azt szorgalmazza, hogy az érintett pénzintézetek részére biztosítsanak gyorsabb tőkeinjekciókat.

Így játszotta el Róbert bácsi szerepét három év alatt a Fed

Több amerikai és európai nagybank kimentését vállalata az amerikai jegybank, a Federal Reserve (Fed) a 2008-ban kirobbant jelzálogpiaci válságot követő krízis alatt és után – ez derül ki a Bloomberg összeállításából. A Fed nem kevesebb, mint 1,2 ezer milliárd dollárt helyezett ki az adófizetők pénzéből. Csakhogy a bankok a pénzt nem hitelezésre fordították, hanem spekulálni kezdtek.

Újabb milliárdokat pumpálnak a Malévbe - ma közgyűlés

A kormány 8,5211 milliárd forintot csoportosít át a Malév tőkerendezésére az idei költségvetésben. Az átcsoportosítás a Rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére történik meg - az erről szóló kormányhatározat hétfőn este jelent meg a Magyar Közlönyben. Az átcsoportosítás azonnali hatályú, felelőse Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Vészhelyzet a Saabnál - Nem győzik eladni a gyárakat

Igazi szükségállapot alakult ki a Saabnál. A svéd autógyártó bejelentette, hogy eladja egyes gyártókapacitásait, amelyet azután visszalízingel. Az ügyletből a társaság 28 millió euró bevételt remél.

Tízmilliárdot pumpálnak a magyar állami bankba

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. biztonságos működése érdekében 10 milliárd forint tőkejuttatást kap, az összegből 2,5 milliárd forint a jegyzett tőkét növeli, 7,5 milliárd forint pedig a tőketartalékba kerül a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.
Világgazdaság Piactér