ÚSZT

370 millió forintos fejlesztés Ajkán

Több mint 370 millió forintból fejleszt magas igénybevételű, vasúti fékrendszerekhez szükséges membránokat az autóipari gumitermékek gyártására specializálódott Kókai Tömítéstechnikai Kft. Ajkán, a beruházáshoz a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 158 millió forint támogatást nyert - közölte a társaság ügyvezetője az MTI-vel.

Két új ipari csarnok létesült a Sárréti Ipari Parkban

Két új ipari üzemcsarnok építése fejeződik be szeptember végén a Sárréti Ipari Parkban, Szeghalmon. A két beruházás költsége összesen 644 millió forint, ebből 271,7 millió forint a vissza nem térítendő uniós támogatás, a csarnokok összes alapterülete meghaladja a 6.400 négyzetmétert - tájékoztatta Máté Károly, a Layer Kft. kapcsolati munkatársa az MTI-t.

Homályos mikrohitel-pályázatok

Alprogramokra osztott keretösszegek helyett beérkezési sorrendben oszthatja szét vidéken a plusz mikrohitelpénzt a kormány az Új Széchenyi-tervben – vélik szakértők. Az NFÜ egyelőre titkolózik, és nem tudni azt sem, hogy ez mekkora összeg lesz az adott operatív program teljes vállakozásfejlesztési keretére szánt 81 milliárdból. A közép-magyarországi forrás közben már 9 milliárdnál jár

Elfogyott a pályázható EU-pénz!

Jóllehet a pályázatok befogadása változatlan, az elmúlt hetekben vidéken is kimerítették a mikrovállalkozások az Új Széchenyi-terv egyik legnépszerűbb konstrukciójának, a kombinált mikrohitel programnak a forrásait. Egyelőre nem tudni, hogy az NFÜ a jelentős támogatási igényeknek megfelelően rendel-e újabb, jelentősebb forrásokat a kiírásra.

EU-pénzek: kapuzárási pánik

Az uniós támogatások lehívásának gyorsítása, vagyis az ország rendelkezésére álló EU-források minél nagyobb mértékű felhasználása érdekében a kormány lerövidítette a projektek tervezésével, elindításával és kezelésével kapcsolatos határidőket.

Ugranak az uniós pénzek

Az Új Széchenyi-tervből, így az uniós pályázatokból is kizárja a törvény azokat a cégeket, melyek nem tartják a tavalyi nettó béreket – így értelmezi a jogszabályt egy pályázatíró cég. Az állam igyekszik segíteni a béremelésben, a részleteket tegnap jelentették be.

Újabb konkurenst kapott a hazai fogászati turizmus

India fogászati turizmusa az elmúlt évek során mintegy 30 százalékkal növekedett és várhatóan 2012-re, mintegy 2 milliárd dollárral fog hozzájárulni az ország GDP-jéhez - számolt be a Worldental.org, amelyet a Turizmus Online idéz.

Két hónap alatt elfogyott a pályázati pénz

Még csupán 2 hónap telt el azóta, hogy március 1-én elindultak az első energetikai pályázatok és szinte napra pontosan 60 nappal a források megnyitása után meg is van az első olyan kiírás, amelyet a benyújtási határidő előtt, a keret várható kimerülése miatt felfüggesztenek. Az épületenergetikai fejlesztésekre kiírt KEOP-2011-4.9.0 pályázatot 2011. május 14-én határozatlan időre bezárják.
Világgazdaság Piactér