zöld

Egyre környezettudatosabbak vagyunk

A magyarok 42 százaléka saját elmondása szerint hajlandó többet fizetni a környezettudatos (öko, zöld) termékekért.

Zöld piacra lép a MOL

A MOL az idén három naperőmű beruházást indít, jelentette be Fasimom Sándor, a MOL Magyarország vezérigazgatója.

Ezek a legzöldebb irodaházak Magyarországon

Mind nagyobb siker övezi a hazai irodapiac környezettudatos és energiahatékonysági törekvéseit. A magyar rekorder a fővárosban épülő Váci Corner Offices, amely a nemzetközi BREEAM minősítési rendszerben érte el az itthoni eddig legmagasabb pontszámot 78,34 százalékos teljesítményével – derül ki az Óbuda Group felméréséből, amely összesíti a zöld minősítéseket elért épületeket, projekteket. Egy másik népszerű rendszerben, a LEED-ben az idén átadott Green House irodaház kapott kiemelkedő minősítést: a 93 pontos Platinum cím szintén rekord.

Itt a pénz a szén-dioxid csapdára

Megjelent az Európai Bizottság NER300 program újabb pályázati felhívása, ebben olyan innovatív technológiák demonstrációs erőművi projektjeinek igényelhető pénz, amelyek a szén-dioxid biztonságos leválasztását és geológiai tárolását, a megújuló energiaforrások hasznosítását, intelligens hálózatok fejlesztését célozzák.

Bejött a Siemensnek a zöld üzlet

Bevált a Siemensnek, hogy meglovagolta a zöldenergia termelést és az energia-hatékony megoldások iránti keresletet.

Hatott a magyar lobbi, nagy tehertől menekült meg a büdzsé

Évi kétszáz milliárd forint helyett nagyságrendekkel kisebb terhet jelent majd a hazai büdzsének a középületek energetikai felújítására vonatkozó uniós kötelezettség, miután az erről szóló irányelvtervezet előírásai a magyar lobbinak is köszönhetően lazultak. Egy szakmai szervezet évi 13 milliárdot költene középület-felújításra.

Kínosan indult a dán elnökség

Az EU dán elnökségének hivatalos indulásakor tartott sajtótájékoztatót egy meglehetősen rosszul időzített céges bejelentés árnyékolta be.
Világgazdaság Piactér