Energia

Megkegyelmez az MVM: részletfizetést kínál azoknak, akik sávhatárátlépés miatt kaptak magasabb földgázszámlát

Sokan kaptak a sávhatár fölötti túlfogyasztásuk miatt magas összegű rezsiszámlákat. Nekik nyújt segítő kezet a vállalat.

Az MVM külön elbírálás nélkül 12 havi részletfizetést kínál azoknak, akiknek a rezsicsökkentett sávhatár feletti többletfogyasztásukról szóló, magasabb összegű, szabályos számlák befizetése most megterhelő – jelentette be pénteken az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Young,Woman,Taking,Laundry,Out,Of,Washing,Machine,At,Home
Fotó: Shutterstock

A vállalat azt közölte, hogy külön elbírálás nélkül akár 12 hónapos részletfizetést is igényelhetnek az MVM azon átalánydíjas ügyfelei, akik az elmúlt hónapokban történt elszámolást követően részszámláik összegének jelentős növekedését tapasztalták, mert a július 31-ig tartó kedvezményes időszak végéig már nem maradt elegendő kedvezményes földgázmennyiségük.

Az MVM 1,7 millió átalánydíjas ügyfeléből 90 ezret érint a jelenlegi számlázással kapcsolatos kérdés.

Az érintett ügyfelek a helyzetükhöz legjobban igazodó egyéb számlázási megoldás kiválasztását is kérhetik a társaság ügyfélszolgálatán, telefonon vagy személyesen.

Hozzátették: a tényleges éves elszámolás alapján a 90 ezer ügyfél a rezsivédett mennyiség egészét vagy jelentős részét már elhasználta, jellemzően a téli hónapokban. A magasabb összegek oka, hogy a július 31-ig tartó kedvezményes időszakra így kevés rezsivédett áron elszámolható mennyiség maradt, vagy egyáltalán semennyi.

Az átlagfogyasztásig fizetendő rezsicsökkentett ár az augusztus 1-jén kezdődő új rezsiévben is biztosítva van minden magyar családnak – hangsúlyozzák a közleményben.

Lakossági áram- és gáztarifában továbbra is a legjobbak vagyunk

A bruttó végfelhasználói háztartási gáz- ás áramárak szempontjából májusban is a legkedvezőbb helyen volt Budapest az uniós országok között. Az uniós háztartásiáramár-index értéke esett áprilishoz képest, a gázé viszont nőtt.

 

 

többletfogyasztás részletfizetés elszámolás sávhatár MVM
Kapcsolódó cikkek