sávhatár

Keresetek: alig hatott az szja-könnyítés

A reálkeresetek az szja-sávhatár megemelése után is mínuszban maradnak; az idén a versenyszférában dolgozók jártak jobban, ott nőttek a fizetések.
2009.09.18 Olvasási idő:

Adózás: íme, a legfontosabb változások

Jövőre megszűnik több kisadó, csökken az illeték, a 2010-től bevezetni tervezett vagyonadó központi adó lesz, amelyet az APEH szed be önbevallás alapján. A helyi iparűzési adót a jövő évtől kezdve nem az önkormányzatok, hanem az APEH szedi be - ezek a kormányzat lefontosabb adózási rendet érintő változásai, melyet a pénzügyminiszter imsertetett a mai kormányszóvivői tájékoztatón.
2009.05.21 Olvasási idő:

Mégis van új a nap alatt

Kevesebb jövedelemadót fizetünk 2010-ben, de ennek komoly ára lesz.
2009.05.21 Olvasási idő:

Bajnai: stabilabbá vált Magyarország

Elindultunk egy úton, amelyet nemcsak a forint erősödése vagy az alacsony költségvetési hiány jellemez, de a visszatérő bizalom is – mondta Bajnai Gordon.
2009.05.11 Olvasási idő:

Gyurcsány: visszamenőleg növekedjen az szja-sávhatár!

A kormány azt javasolja, hogy visszamenőleg január 1-jétől emelkedjen a személyi jövedelemadó 18 százalékos kulcsának sávhatára 1,7 millió forintról 1,9 millió forintra - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök újságírókkal szerdán a kormányülés szünetében.
2009.03.11 Olvasási idő:

23 százalékra nő az áfakulcs, az alsó szja-kulcs is emelkedik

Már csak finomításokat kell elvégezni a kormány adócsomagján, a lényeges kérdések eldőltek - írja az Index. Csaknem minden adó és járulék mozogni fog: összesen 6 százalékponttal csökken a munkáltatók járuléka, de két és félszeresére emelkedik a tételes eho-juk.
2009.02.09 Olvasási idő: