közölte, hogy nem engedi vissza a Twitterről is korábban letiltott összeesküvéselmélet-hívő Alex Jonest – írja az Axios

A hét végén Donald Trump volt amerikai elnök, Kanye West és Andrew Tate influenszer fiókját is újraaktiválták. Musk nemrég reagált azokra a tweetekre, amelyekben azt kérdezték a cég új tulajdonosától, hogy ismét elérhetővé teszik-e Jones fiókját a Twitteren.

'Stop The Steal,' Far-Right Rallies At The Governor's Mansion In Georgia, Alex Jones during a 'Stop the Steal,' Far-Right Rallies leaders, broadcaster rally at the Governor's Mansion in Georgia November 19th, 2020 as the state finishes the recount in the Presidential election - calling on Governor Kemp to help President Trump. (Photo by Zach Roberts/NurPhoto) (Photo by Zach D Roberts / NurPhoto / NurPhoto via AFP) 'Stop The Steal,' Far-Right Rallies At The Governor's Mansion In
Fotó: AFP

A milliárdos üzletember azt írta, hogy 

amikor saját gyermeke meghalt „nem volt kegyelem” senki iránt, aki a „gyerek halálát politikai okokból, haszonszerzés céljából vagy hírverésre használta fel”. 

Musk kisfia, Alexander Musk tíznapos korában hunyt el még 2002-ben. Az üzletember elmondta, hogy a gyermeke a karjai között halt meg, és „érezte az utolsó szívverését” is.

Az InfoWars internetes műsor házigazdáját először 965 millió dollár (több mint 438 milliárd forint) kártérítésre, majd további 473 millió dollár (191 milliárd forint) kifizetésre kötelezte nyolc panaszos részére, akik elvesztették gyermekeiket a Sandy Hook Általános Iskolában történt lövöldözésben. A férfi hamisan és többszörösen azt állította, hogy a merénylet, amelyben 20 gyerek és hat felnőtt vesztette életét, csupán egy átverés volt. Jonest 2018 augusztusában kitiltották a Facebookról, a Spotify-ról, az Apple-ről és a YouTube-ról is, a visszatérését kérők között volt a vitatott internetes iparmágnás, Kim Dotcom is, Trump egykori magyar származású tanácsadója pedig gyűjtést szervezett az elítélt Alex Jonesnak.