A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pécsi nyomozói egy másfél évig tartó nyomozást fejeztek be a napokban – számolt be a Police.hu, hozzátéve, a rajtaütésnek köszönhetően 

mintegy 15 ezer adag kábítószert vontak ki a forgalomból, melynek feketepiaci értéke 65 millió forintra tehető. 

Fotó: Police.hu

Az ügynek immár 31 gyanúsítottja van, kábítószer-kereskedelem miatt hat, kábítószer birtoklásáért 25 fővel szemben folyik büntetőeljárás. Az eljárás során nemcsak a fővárosban, hanem Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyében is razziáztak a rendőrök. 

A két beszerzési láncolat egyikén Cs. László állt, ő biztosította az alatta levő dílereknek az amfetamint és a kokaint, míg a másik oldal központi embere O. Károly és K. György volt. A velük kapcsolatban álló értékesítők tőlük a marihuánát és az extasyt szerezték be. Akadt olyan drogkereskedő is, aki mindkét forrástól vásárolt. 

Fotó: Police.hu

Az alsóbb szinteken álló dílerek további értékesítőknek, illetve saját fogyasztóiknak adták el a drogot: P. László Tolnában és Baranyában kereskedett, H. Sándor Pest megyében, valamint Fejérben, míg Cs. Regina szintén Pest megyében. Volt olyan árusító, aki kiskorúnak, 18 év alatti fiatalnak is adott el az illegális szerből. A teljes hálózat működését sikerült feltérképezni.

A pécsi rendőrök a következőket foglalták le: 

  • amfetamin,
  • kokain, 
  • marihuána, 
  • extasytabletta. 

A gyanúsítottak közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak, az ügy iratait vádemelési célból megküldték a Siklósi Járási Ügyészségnek. 

Ez aztán a nyugdíj-kiegészítés: harmincmillió forintnyi drogot találtak egy idős férfinál

A 67 éves nyugdíjas lakásában 668,3 gramm kokaint, továbbá 3,5 kilogramm kábítószer hígítására alkalmas anyagot foglaltak le a nyomozók.