BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon - Season 9 THE TONIGHT SHOW STARRING JIMMY FALLON -- Episode 1697 -- Pictured: (l-r) Singer Madonna during an interview with host Jimmy Fallon on Wednesday, August 10, 2022 -- (Photo by: Todd Owyoung/NBC via Getty Images)

Madonnát, Jimmy Fallont és Justin Biebert is beperelték egy NFT reklámozásáért

Felperesek egy csoportja szerint számos híresség alattomos módon akarta az egyik legnépszerűbb NFT értékét feljebb tornázni.

A közelmúltban indított szövetségi per szerint számos hírességet – köztük Jimmy Fallont, Gwyneth Paltrow-t és Madonnát is – csalással vádoltak meg a Bored Ape Yacht Club NFT-k reklámozásáért – írta a New York Post

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon - Season 9 THE TONIGHT SHOW STARRING JIMMY FALLON -- Episode 1697 -- Pictured: (l-r) Singer Madonna during an interview with host Jimmy Fallon on Wednesday, August 10, 2022 -- (Photo by: Todd Owyoung/NBC via Getty Images)
Madonna és Jimmy Fallon 
Fotó: NBC / Getty Images

A felperesek csoportja azt állítja, hogy a hírességek úgy árulták az NFT-ket – amelyek értéke az elmúlt évben zuhant –, hogy nyilvánosságra hozták volna a mögöttük álló vállalatban, a Yuga Labsban elhelyezett befektetésüket.

A vállalat teljes üzleti modellje az A-listás hírességek alattomos marketing- és promóciós tevékenységén alapszik, akik magas fizetést kapnak (anélkül, hogy ezt nyilvánosságra hoznák) azért, hogy növeljék a Yuga-értékpapírok iránti keresletet

– áll az Egyesült Államok Kerületi Bíróságán csütörtökön benyújtott panaszban. 

A cikk szerint az ügyben érintett még Justin Bieber, Kevin Hart, Stephen Curry, Serena Williams és férje, a Reddit vezérigazgatója, Alexis Ohanian, Snoop Dogg, The Weeknd és DJ Khaled. 

Az NFT-ket az ethereum blokkláncán hozzák létre, amely megváltoztathatatlan. Senki sem tudja módosítani egy NFT tulajdonjogát, vagy pontosan ugyanazt az NFT-t újra létrehozni. Az NFT tehát olyan, mint egy egyedi gyűjtőkártya egy örökké nyitott kirakatban, amelyet bárki megcsodálhat, de csak egy ember (vagy pontosabban egy kriptovaluta-tárca) birtokolhatja egy adott időpontban. 

A kereset azt állítja, hogy Guy Oseary menedzser állt a legtöbb promóció mögött, a férfi híres embereket toborzott fizetés ellenében a MoonPay kriptocégen keresztül, amelybe ő is befektetett. Jimmy Fallon 2021 novemberében készített egy részt az NFT-kről az NBC The Tonight Show című műsorában, és elmondta a nézőknek, hogy 

első Bored Ape Yacht Club NFT-jét a MoonPayen keresztül szerezte meg – anélkül, hogy elmondta volna, hogy részesedése van a MoonPayben.

 

A peranyagban az is szerepel, hogy az énekes, Justin Bieber megtévesztő módon azt állította, hogy 1,3 millió dollárért vásárolt egy NFT-t, amikor azt valójában promócióért cserébe ajándékozták neki. A Yuga Labs a közleménye szerint úgy véli, hogy a kereset alaptalan.

Kipukkant az NFT-buborék? – Értéktelenednek a virtuális műalkotások

Az NFT-k mögött álló műalkotásokat bárki letöltheti, egyszerűen a jobb egérgomb megnyomásával, majd azt követően a kép mentése másként lehetőségre kattintva.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.