Hiába az egyre nagyobb számú konkurencia, a lemorzsolódó ügyfélkör, a Netflix még mindig őrzi piacvezető helyét, hiszen világszerte több mint 220 millió előfizetője van. Magyarországon is elsőséget élvez, noha az elmúlt években igencsak feljött a nyakára a Disney+, az HBO Max és az Amazon Prime is. A nemrég indult SkyShowtime szintén kiharaphat egy szeletet a tortából, különösen úgy, hogy a felsorolt szolgáltatók közül a Netflix messze a legdrágább. 

netflix
Fotó: Shutterstock

A Netflix-előfizetés ára 2023-ban a következőképp alakul: az alap-előfizetés 2490, a standard 3490 forintba kerül havonta, míg a prémium 4490 forintot kóstál. De hová lőhetjük be ezt az árszabást régiós szinten?

Annyira nem is drága a magyar Netflix

A nemzetközi összehasonlításból kiderül, hogy a világon a legtöbbet a svájciaknak kell fizetniük. Itt a standard előfizetés 20,18 dollár, míg a legolcsóbb Pakisztánban, ahol alig három dollárt kell fizetni. A Netflix hazájában, az Egyesült Államokban 15,49 dollár ugyanez. A magyar árat átszámítva a VPNwiki oldal szerint 9,92 dollárba kerül a standard, amely régiós szinten egészen elfogadható.  

Ezt kell tennünk, ha a DHL vagy a Netflix nevében kapunk gyanús SMS-t

Novemberben, karácsony táján és az elmúlt hetekben is megugrott azoknak az üzeneteknek a száma, amelyekben különböző cégek nevében ijesztgetnek és kérnek főleg pénzügyi adatokat.

Volt, ahol csökkentek az árak

A Netflix az elmúlt hetekben több mint harminc országban csökkentette a szolgáltatása költségeit, hogy még több új felhasználót szólítson meg. A streamingcég közelmúltbeli árcsökkentései a közel-keleti országokra, köztük Jemenre, Jordániára, Líbiára és Iránra terjednek ki, továbbá a szubszaharai afrikai piacokra, beleértve Kenyát, és olyan európai államokra, mint Horvátország, Szlovénia és Bulgária. Az utóbbiaknál az új ár 8,52 dollár a standard előfizetés esetén, amely valóban alacsonyabb (több mint két dollárral), mint a magyar. 

A magyarok még mindig olcsóbban netflixezhetnek, mint a románok és a szlovákok (10,65 dolláros előfizetési díj) vagy a csehek (11,80).

A régióban Lengyelországban hasonló (9,77 dollár) az előfizetés ára, míg a háború sújtotta Ukrajnában a legolcsóbb, 7,99 dollárba kerül, hogy egy hónapig nézhessék a filmeket és sorozatokat.  

legújabb javított_A Netflix előfizetés ára
 

Mi a különbség a Netflix előfizetései között?

A Netflix háromféle előfizetést kínál Magyarországon is, a már említett alap-, standard és prémiumváltozatot. Ezek között csak az egyszerre használható eszközök száma és a minőség változik. Az alapdíjcsomaggal egyszerre egy eszközön lehet nézni a tartalmakat, és maximum HD-minőségben. Standardnál már két eszköz és full HD, a prémiumnál pedig négy eszköz és ultra HD jár, illetve térbeli hangzás is, ha valakinek van erre kialakított házimozirendszere.